Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help > 1st Gen S-series (1983-1994) Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Closed Thread
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-14-2011, 08:52 PM
Beginning Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Eugene, Oregon
Posts: 10
aztcwrior25otvws25 is on a distinguished road
Default 1991 S10 blazer 4x4 heater blower problem

Hey guys i got a '91 s10 blazer 4x4... i am having a heater blower problem... i know the blower/fan works but when i go from low to high it doesn't turn on... While i am driving it will randomly turn on... It's very frustrating! What else controls the heater fan/blower to turn on? Any advice is much appreciated... if you got pics that will help me a lot as well... Thanks in advance guys!

Aztec
  #2  
Old 04-14-2011, 08:56 PM
ddaw735's Avatar
Beginning Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: houghton MI
Posts: 28
ddaw735 is on a distinguished road
Default

By any chance was it cold outside? This started happening to me as-well only difference is my wont work at all until i get moving.
  #3  
Old 04-14-2011, 08:57 PM
swartlkk's Avatar
Administrator
2009 GMC Yukon Denali
My Garage
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 36,953
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to swartlkk Send a message via AIM to swartlkk
Default

The problem you are experiencing sounds like a worn out blower motor. Next time it doesn't work, test for power & ground to the blower motor when on the HIGH setting. If you have power and ground and the blower motor still isn't moving, it needs to be replaced.
  #4  
Old 04-14-2011, 09:03 PM
Beginning Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Eugene, Oregon
Posts: 10
aztcwrior25otvws25 is on a distinguished road
Default

ddaw735 it was not cold outside...

i dont think i need a new blower motor... it turns on randomly while i have it on low, med or high... What else would control the low, med, or high and where is the part located?

Last edited by swartlkk; 04-14-2011 at 09:07 PM. Reason: *Combining Consecutive Posts* - Please use the edit function to add additional information in your post if another member has yet to respond.
  #5  
Old 04-14-2011, 09:08 PM
swartlkk's Avatar
Administrator
2009 GMC Yukon Denali
My Garage
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 36,953
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to swartlkk Send a message via AIM to swartlkk
Default

Guess you aren't interested in diagnosing the problem...
  #6  
Old 04-15-2011, 12:11 AM
Beginning Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Eugene, Oregon
Posts: 10
aztcwrior25otvws25 is on a distinguished road
Default

i see what you meant by checking the motor... Looks like i need a new one again... Thanks for the advice man i appreciate it...
  #7  
Old 05-23-2011, 09:16 PM
ddaw735's Avatar
Beginning Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: houghton MI
Posts: 28
ddaw735 is on a distinguished road
Default

I would also check the relay. Thats what my issue ended up being.
Old 05-23-2011, 09:16 PM
 
 
 
Closed Thread

Tags
1991, 2002, 95, blazer, blower, chevrolet, chevy, doesnt, fan, heater, high, motor, s10, wont, work, works


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.

Internet Brands, Inc.