Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help > 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Closed Thread
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-08-2005, 02:30 AM
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
36ford7 is an unknown quantity at this point
Default 4.3 CSEFI unit problem

I took the fuel lines off the top of CSEFI fuel meter of my 4.3 in a 98 S10 blazer. Now I have the following pieces and don't have a clue what order they go or whether they belong on the supply or return line side before the lines are inserted. The loose parts are: 1-yellow o-ring, 1- black o-ring, 1-sst ring and 1-plastic sleeve. In looking at the fuel meter body in the return (smaller) line side I can see a similar plastic sleeve at the top and a yellow o-ring below it. Do all the above mentioned loose parts go in the supply (larger) line side and if so in what order from the bottom up? Is there supposed to be anything above the plastic sleeve on the return line side? My haynes manual doesn't give any help so thanks for any help you can offer.

Bruce
  #2  
Old 11-08-2005, 02:38 AM
 
Join Date: Oct 2005
Location:
Posts: 433
drkmelvin is an unknown quantity at this point
Default RE: 4.3 CSEFI unit problem

See if this helps you out http://www.blazerforum.com/m_7118/tm.htm This member did a step by step removal & install of the injectors with pics
__________________
Bottles are for babies...I'd rather be BLOWN !!!
  #3  
Old 11-08-2005, 11:49 AM
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
36ford7 is an unknown quantity at this point
Default RE: 4.3 CSEFI unit problem

Thanks drkmelvin, but the referenced link is for a different EFI system. Anyone have a exploded view or diagram of the CSEFI fuel line to fuel meter body at the top of the upper plenum on a 4.3 98 S10 blazer.

Bruce
  #4  
Old 11-08-2005, 11:56 AM
swartlkk's Avatar
Administrator
2009 GMC Yukon Denali
My Garage
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 36,849
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to swartlkk Send a message via AIM to swartlkk
Default RE: 4.3 CSEFI unit problem

I just looked through the 2 books I have and my account on AllDataDIY.com and couldn't find any reference to the parts that you are describing, nor could I find an exploded view of the lines themselves. I think that your best bet would be to get friendly with the parts department at your local dealership to see if they can get that for you... Sorry...
  #5  
Old 11-10-2008, 11:47 PM
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
akenny4000 is an unknown quantity at this point
Default RE: 4.3 CSEFI unit problem

Bruce
I have a 98 blazer with csefi. I recently removed the fuel lines and the black "o" ring goes in hole first, then the ss washer, then the yellow "o" ring, then the black plastic sleeve. The two lines are a different size so it's easy toinstall seals correctly.
Austin
  #6  
Old 11-11-2008, 12:00 AM
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
akenny4000 is an unknown quantity at this point
Default RE: 4.3 CSEFI unit problem

Bruce
I believe what you're looking at is the smaller opening which still has the "O" rings in the hole. The larger opening is empty of "O" rings because the seals came out on the large side when you pulled the lines out.The loose parts youhave are the "O" rings to put back in the large hole. Put the "O" rings backin the order I stated in myearlier reply. Hope this info helps.
Austin
  #7  
Old 11-11-2008, 10:15 AM
swartlkk's Avatar
Administrator
2009 GMC Yukon Denali
My Garage
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 36,849
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to swartlkk Send a message via AIM to swartlkk
Default RE: 4.3 CSEFI unit problem

3 years old...

[sm=closed.gif]
Old 11-11-2008, 10:15 AM
 
 
 
Closed Thread

Tags
43, 98, 99, blazer, chevy, code, csefi, fuel, line, oring, plastic, problem, ring, s10, system, yellow


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 01:10 PM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.