Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help > 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-04-2010, 05:55 PM
Beginning Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11
champ186dc is on a distinguished road
Default 4wd not working and blowing atc fuse.

I know there have been several discussions on 4wd not working but I still have a couple of questions. My 4wd has not been working and I have put on a new tcm, and tccm, still nothing. I have no light indicator on my 4wd buttons. I also noticed that I did not have a service 4wd light on my dash. (until tonight). I got to checking all my fuses and noticed my 20 amp atc fuse was blown. I replaced and got my service 4wd light to come on. Then after shutting of the blazer and restarting the fuse blew again. I know this may be a dumb question but what is the atc fuse and why would it keep blowing. I have checked the pins on my tccm connector and noticed corrosin on a couple of them. Would this cause the problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2010, 07:29 PM
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,166
Spectreblazer is on a distinguished road
Default

did you check your grounds. if its blowing that fuse there is gonna be a short somewhere. check and see your wires dont have any insulation missing. start there first.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2010, 08:38 PM
Beginning Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11
champ186dc is on a distinguished road
Default

Well after messing with it a little more I have some different results. I replaced the fuse. Unplugged and plugged the wire harnesses back into the tccm and started the truck. Now I have no service light but I do now have the idicator light on my 4wd buttons. The only problem now is when I try to put into 4wd the light just keeps flashing. I hit 2wd and hear the click and the button stays solid. Still thinking I might have a bad connections somewhere.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2010, 08:41 PM
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,166
Spectreblazer is on a distinguished road
Default

so you now have indicator lights right. did you try 4lo and do you have auto 4wd
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2010, 03:29 PM
Beginning Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11
champ186dc is on a distinguished road
Default

Yes I now have the indicator lights. When I try auto 4wd the same thing happens as 4 hi. Lights just blink and never go in. When I try 4 lo the 2 hi light stays solid and the 4 lo buttons just blinks. I also notice that when I hit the 4 hi button the lights in my truck dim for a little bit.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2010, 04:18 PM
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,166
Spectreblazer is on a distinguished road
Default

yea mine dims also but it works. i dont know why the lights dim mines has done it forever. when my 4wd would not work and it had the same symptoms as yours there is a motor underneath that controls the 4hi,4lo, and the auto 4wd it is what makes it switch between the 3 plus 2hi. bad news is there expensive. a used one cost me around 300. i'll look around and see if i can get the part number for you might want to get a second opion also before you hit the wallet
Reply With Quote
  #7  
Old 01-05-2010, 04:20 PM
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,166
Spectreblazer is on a distinguished road
Default

http://www.monsterautoparts.com/CHEV...ransfer_ca.htm

that should get you a part number i'd look around somemore if i was you that price seems good but i've have never bought from that site. it sounds to me like the actuator/motor is bad. let me know if it works out
Reply With Quote
  #8  
Old 01-05-2010, 05:46 PM
Beginning Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11
champ186dc is on a distinguished road
Default

The guy I bought the blazer from thought it was the transfer case motor and already had it off. That was the first thing I tried. I bought a used one that the guy said came off of one with 76,000 miles. I was just taking his word of course that it worked. I will still check all my connections first. If I don't get anywhere I talked to a guy that will check the codes for $35.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-05-2010, 05:50 PM
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,166
Spectreblazer is on a distinguished road
Default

do you have an autozone or similar parts store near you because alot of them read codes for free
Reply With Quote
  #10  
Old 01-05-2010, 06:31 PM
Beginning Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11
champ186dc is on a distinguished road
Default

Wow. I almost have a feeling of excitement. I got 4 hi and auto 4wd to work. Now 4 lo is a different story. Still get the blinking light. I here the relay click, the blazer acts like it want to go in, then goes back to 4 hi. The last time it did the same thing only all the indicator lights went out and the service 4wd light came on. Shut the blazer off and turned back on and 4 hi and auto 4wheel still work?
Reply With Quote
Old 01-05-2010, 06:31 PM
 
 
 
Reply

Tags
2000, 4wd, 4wdr, 99, atc, blazer, blinking, check, chevy, flashing, forum, fuse, fuses, light, service, truck


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.

Internet Brands, Inc.