Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help > 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Closed Thread
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-23-2009, 08:58 PM
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
jspafford is on a distinguished road
Default Help! Won't start after Intake Manifold Gasket repair

Hey all...

Bought the truck cheap because it had the IMG leak. Ran fine 2 nights ago...other than the leak.

I pulled it all apart. The gasket was gone on the rear passenger side. No antifreeze in the oil that I can tell.

So I put it all back together. Fired it up... Well turned the key anyway. Turns over real slow and the tach jumps around. Tried again and got clicking.

Here is my issue. The battery worked fine two nights ago.

I had a question on the wiring. When I hooked everything back up I had a red wire right from the battery cable that I assumed went to the back of the alternator. There was also a second set of two wires I didn't know where they went. They come from a wire loom on the LH side of the back of the motor. One is 12g one is 16ga and the terminate into a ring terminal. They both say 'fusible link' so I hooked it right to the back of the alternator where the positive battery lead is.

I think this might be my issue.

HELP!

1996 GMC Jimmy SLE Auto/4WD/4.3L

Thanks!
  #2  
Old 05-24-2009, 04:28 PM
swartlkk's Avatar
Administrator
2009 GMC Yukon Denali
My Garage
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 36,845
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to swartlkk Send a message via AIM to swartlkk
Default

Did you make sure to reinstall the distributor correctly? You may want to run through the EDI Engine Timing thread to make sure.
  #3  
Old 05-26-2009, 11:04 PM
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
jspafford is on a distinguished road
Default

My work checked out... It was a low battery....
  #4  
Old 05-27-2009, 09:03 AM
swartlkk's Avatar
Administrator
2009 GMC Yukon Denali
My Garage
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 36,845
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to swartlkk Send a message via AIM to swartlkk
Default

That would do it. Glad you got it fixed and thanks for the follow up!
Old 05-27-2009, 09:03 AM
 
 
 
Closed Thread

Tags
2000, 98, blazer, chevrolet, clicking, cost, distributor, gasket, intake, manifold, put, remove, repair, replacement, start, truck, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 08:03 PM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.