Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help > 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-04-2009, 02:57 PM
Beginning Member
1999 GMC Sonoma
My Garage
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tennessee
Posts: 29
shade tree is on a distinguished road
Default Intermittent (ABS) and BRAKE! light

2001 S10 Blazer, 2WD, Automatic I am getting intermittent ABS and Brake warning light....comes and goes from time to time. I had this problem before I replaced brake pads and still have it afterward. If anyone has any advice on this, it will be much appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2009, 08:46 PM
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Kansas City
Posts: 301
terry s is on a distinguished road
Default

Possible ABS sensor problem but you need to use code reader to see if there are any codes stored.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-04-2009, 11:38 PM
 
Join Date: Sep 2009
Location: B-town, IN
Posts: 3
db208508 is on a distinguished road
Send a message via AIM to db208508 Send a message via MSN to db208508 Send a message via Yahoo to db208508
Default

Quote:
Originally Posted by shade tree View Post
2001 S10 Blazer, 2WD, Automatic I am getting intermittent ABS and Brake warning light....comes and goes from time to time. I had this problem before I replaced brake pads and still have it afterward. If anyone has any advice on this, it will be much appreciated.
I was having this problem with mine and pulled the fuse when the pedal started going to the floor and almost ran into my porch a few times. Read on another post that it could be the wheel bearings. Which are going out on my 2000 now. The ABS sensor is in the hub assembly so it makes sense that it would get bad readings and cause the light to come and go. My issues started with intermittent ABS and brake warning lights, then upgraded to the pedal dropping to the floor and now my wheel bearing is going out.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-05-2009, 12:55 AM
papacope's Avatar
Junior Member
1997 GMC Jimmy
 
Join Date: Jul 2007
Location: Streator, Illinois
Posts: 360
papacope is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to papacope
Default

my parking brake light came on randomly for a while, it turned out that i needed a new parking brake cable and the light whent back off.
__________________
1997 GMC Jimmy 4dr. 4X4
15x8 4in BS Cragar soft 8s
32x11.5 kumho roadventurer mt kl71
sony xplode head unit
sony xplode speakers
Alpine Flex 5 amp
2 12in Kicker L5s
2in RC lift
2in PA BD lift
Reply With Quote
  #5  
Old 09-05-2009, 01:13 PM
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Jerry is on a distinguished road
Thumbs up

Had the same problem after a lot of testing and found nothing. Come to find out that the left front hub was bad leaking grease and it was getting in on the abs pick up inside the hub. replaced the bad hub and the light has not come back on.

Hope this helps.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-05-2009, 04:21 PM
Sisk's Avatar
BF Veteran
1996 Chevrolet Tahoe
My Garage
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax, NS, Canada
Posts: 4,793
Sisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant future
Send a message via MSN to Sisk
Default

I'd say hub as well. My truck has the same problem, ABS and brake light are on constant though. I do need a new right hub. Make sure to get one that comes with the sensor though, as I believe it's the sensor that throws the lights on.
__________________


Old: 2001 Blazer LS 2Dr 4x4 - 201,900KM - RIP 11.1.11
New: 1996 Tahoe LT 4Dr 4x4 - 208,000KM

"The EH Team - Mad Dog Murdoch"

Reply With Quote
  #7  
Old 09-08-2009, 07:29 AM
Beginning Member
1999 GMC Sonoma
My Garage
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tennessee
Posts: 29
shade tree is on a distinguished road
Default

Thank you all for responding.

It looks from the replies here that it may well be one of the hubs. With 4 wheel disc brakes, are the sensors only on the front wheels, or all 4?

Last edited by shade tree; 09-08-2009 at 07:33 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-26-2009, 03:27 AM
BlaziNator's Avatar
Senior Member
1995 Chevrolet Blazer
 
Join Date: Sep 2009
Location: Brownwood, TX
Posts: 525
BlaziNator is on a distinguished road
Default

So, long story short, I broke my rear right brake hose off while I was driving on the highway. The pedal went all the way to the floor, and the "Brake!" light came on. I replaced the lines, filled the reservoir with fluid, bled them, checked the level...all is good. Bled, full of fluid, working fine. Only problem is, the stupid "Brake!" light will not go off. Last night I left my battery disconnected over night with no luck. Anyone know something I don't? Thanks in advance.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-26-2009, 08:45 AM
swartlkk's Avatar
Administrator
2009 GMC Yukon Denali
My Garage
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 36,968
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to swartlkk Send a message via AIM to swartlkk
Default

Sounds like the brake switch has failed. It should be in the proportioning valve.
Reply With Quote
Old 10-26-2009, 08:45 AM
 
 
 
Reply

Tags
2001, 97, 99, abs, blazer, brake, chevy, codes, controls, gmc, intermitten, jimmy, light, s10, trouble, warning


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 05:02 AM.

Internet Brands, Inc.