Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help > 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #11  
Old 09-17-2009, 10:13 PM
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Location:
Posts: 59
nnnon632 is an unknown quantity at this point
Default

i never had filtration problems with my k &n like that, but then i clean and reoil every 9000 miles.
__________________
98'
4x4
K&N air filter
Flowmaster 40 series
Hunter Brushguard
a lot more coming
Reply With Quote
  #12  
Old 09-18-2009, 12:04 AM
old skool luvr's Avatar
BF Guru
1990 Chevrolet Suburban
 
Join Date: Sep 2009
Location: GTA, Ontario, CANADA
Posts: 5,157
old skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of light
Default

but you can't really say that the problem was because of the filter. it coulda just been a pain in the *** coincidence. sometimes wierd s**t happens, simply because you touched it.
__________________
'70 Dodge Dart 340 Swinger, 4spd, 3.91's, 383, 468 RWHP
'78 Chevy Silverado LWB, slammed (sold)
'79 Buick LeSabre 4dr, w/Olds 350 Rocket (1st ride)
'84 T10 Blazer w/8" of lift (sold)
'90 GMC Suburban SLE, a Canadian rust bucket (R.I.P.)
'90 Chevy Suburban Silverado, 6.2 diesel, a Southern Belle
'92 T15 Jimmy SLT, 4dr, 1 of only 2 factory 5spds. in Canada, and stupid fast (R.I.P.)
'95 Buick Regal LS, 290K, still going strong
'98 T10 Blazer LT, 4dr The Incredible Hulk
Reply With Quote
  #13  
Old 09-24-2009, 03:17 PM
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9
xtremefirefighter is on a distinguished road
Default New smog pump problems

Code p0410. Replaced bad pump, check valves, maxxi fuse, and all hoses, and re routed the inlet hose. Code still is reappearing...
Reply With Quote
  #14  
Old 09-25-2009, 01:03 AM
AJBert's Avatar
BF Veteran
 
Join Date: Oct 2007
Location: Near Baton Rouge, LA
Posts: 2,066
AJBert is a jewel in the roughAJBert is a jewel in the roughAJBert is a jewel in the rough
Default

Maybe not the easiest or cheapest way to "fix" the P0410 is to have it deleted from the PCM. You will drive yourself crazy trying to fix it just to have it throw a code again and again. This is the reason GM quit putting the system on their vehicles a few years ago.

Ignoring it will not cause a problem as the system is only in use when first starting up a cold engine. You could just get a scanner so you can clear the code yourself whenever it pops up.

Mine will pop up now and then. I'll clear it and it be back before I know it. After a week or so it quits...for a while. Been about 3 months or so since I've last seen that little culprit but I know it'll be back sooner or later.
__________________
2000 BlaZeR2, 2" BDS body lift, 2" shackles, tbar tweak, 33X10.5 BFG ATs, HPP3, too many bolts ons to list
Reply With Quote
  #15  
Old 09-25-2009, 08:12 AM
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9
xtremefirefighter is on a distinguished road
Default

I can deal with the ses light being on. But the ol' emission station doesn't like it. You will fail. If i reset before i go to the station the sensors/ computer isnt ready. So i gotta fix this. Thanks for all your "educated" help.
Reply With Quote
  #16  
Old 09-25-2009, 09:55 AM
2002XTREME's Avatar
Super Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Long Island
Posts: 1,246
2002XTREME is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to 2002XTREME Send a message via Yahoo to 2002XTREME
Default

Quik question? Have you tried to reinstall the orig air system? Disconnect the neg batt term for at least ten minutes!! reinstall your old intake box and tubes. make sure the mass air flow sensor is facing the correct way it has arrows on it.. hook back up the batt term and start the truck let it run normally at idle dont rev it up or anything, just let it run normally for awhile and see if the problem goes away... I have a Volant cool air intake on my Blazer and have yet to even come close to getting a ses light..I paid $300.00 for it on ebay instead of wasting 50 $ on K&N..
__________________
add ons:
Volant cool air intake
Stock BOSE radio w/cd
Custom taillights
Custom Frt turn
signals
Moon/Sun roof
Reply With Quote
  #17  
Old 09-25-2009, 11:49 AM
PHATSPEED7x's Avatar
New Member
1995 GMC Jimmy
 
Join Date: May 2009
Posts: 84
PHATSPEED7x is on a distinguished road
Default

Never been a real fan if the K&N filter. I prefer a plan paper filter, or a dry cotton style.
__________________
Adam Hanson
1996 CHEVY S-10 BLAZER LS
1995 GMC JIMMY SLE

Reply With Quote
  #18  
Old 09-25-2009, 10:50 PM
Starting Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Jersey, USA
Posts: 165
danmiranda is an unknown quantity at this point
Default

Wow. I have a KN stage II air intake system for a good 12k miles now and haven't had a single problem.
__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 09-26-2009, 12:18 AM
old skool luvr's Avatar
BF Guru
1990 Chevrolet Suburban
 
Join Date: Sep 2009
Location: GTA, Ontario, CANADA
Posts: 5,157
old skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of lightold skool luvr is a glorious beacon of light
Default

like i've said before, it all comes down to someone's experience and preference. i have a K&N filter on my diesel Burb, and have never had any issue with it. i'm afraid to discard the factory induction system on it, it sucks in vast amounts of air-i'd be afraid the truck would suck in a small bird! i've found Dragonfly's a little over 4" long in the filter many times, along with anything else that happened to be flying in it's path, hahahahaha!
__________________
'70 Dodge Dart 340 Swinger, 4spd, 3.91's, 383, 468 RWHP
'78 Chevy Silverado LWB, slammed (sold)
'79 Buick LeSabre 4dr, w/Olds 350 Rocket (1st ride)
'84 T10 Blazer w/8" of lift (sold)
'90 GMC Suburban SLE, a Canadian rust bucket (R.I.P.)
'90 Chevy Suburban Silverado, 6.2 diesel, a Southern Belle
'92 T15 Jimmy SLT, 4dr, 1 of only 2 factory 5spds. in Canada, and stupid fast (R.I.P.)
'95 Buick Regal LS, 290K, still going strong
'98 T10 Blazer LT, 4dr The Incredible Hulk
Reply With Quote
  #20  
Old 09-27-2009, 10:28 AM
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9
xtremefirefighter is on a distinguished road
Default

Update: Thanks again for everyones help, this is how everyone should help people out the world would be a little better. Back to the b lazer, the k and n was not releated to the secondary injection code obviosly. The filter was over oiled, cleaned it and the mas used about half the oil i used before. More isnt better in this situation. The air pump was out. Replaced it and all of the dry hoses check vales and all. Its better to take off the whole hard line from the exhaust manifold off from the bottom. The second time i had the code coming up it was because the fuse blew again. So i should of check before i get on here to ask. Thanks again to all. Im not a mechanic but i learned alot and a little more confiendt because all your help. Codes are all clear ready for emmisions! Thanks blazer brothers
Reply With Quote
Old 09-27-2009, 10:28 AM
 
 
 
Reply

Tags
1994, 42l, air, blazer, chevy, dirt, injection, jimmy, kn, malfunction, pcm, problems, secondary, system, trailblazer, trouble


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 01:18 AM.

Internet Brands, Inc.