Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help > 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Closed Thread
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-05-2006, 02:36 AM
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 8
wxj1974 is an unknown quantity at this point
Default My blazer lost all of power ,help!

MY 95 blazer runs fine yesterday night. And I parked it outside my house. It lost all power today when I want to drive it. No lighgt can be turn on , of course it can not be started, even the keyless entty system. What happened? I checked the electrode of power supply, it was fasted very tight. HElP! Thank you very much.
  #2  
Old 08-05-2006, 08:46 AM
swartlkk's Avatar
Administrator
2009 GMC Yukon Denali
My Garage
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 36,908
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to swartlkk Send a message via AIM to swartlkk
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

This happened to my '01 Bonneville awhile back. Battery just crapped out. I would remove the battery and take it to your favorite autoparts store and have them test it. I know that Advanced Auto has a pretty thorough tester.
  #3  
Old 08-05-2006, 03:24 PM
Super Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,539
4lowlife is on a distinguished road
Send a message via AIM to 4lowlife
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

A bad alt, my be a cause too. G/L.
  #4  
Old 08-05-2006, 08:11 PM
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 8
wxj1974 is an unknown quantity at this point
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

I bring the battery to the schuck's, they tested it and only 4.3V, so they charger it for 1 hours and I bring it back. it works! I'm pullzed: why the battery lost all of power in 1 day? I'm sure the light had been turned off. Maybe the alternator not works? I changed the battery 1 month ago. Everything is OK except yesterday the battery was out. The garge always indicated 14V when I driver the car and the headlight is off(if it is on there will be less than 14V). Can you give me some advise? thanks
  #5  
Old 08-06-2006, 01:51 AM
Moderator
 
Join Date: May 2005
Location: Central Illinois
Posts: 3,891
Hanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond repute
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

Sounds like you got it running. Drive it to the same place and have them test the alternator and battery while they are in the truck. IF either are bad tehy can tell you.
__________________
"Some people spend an entire lifetime wondering if they made a difference.
The Marines don't have that problem."
-President Ronald Reagan

'87 S10-Blazer - SOLD
'93 S10-Blazer 4x4x4 - Sold
'00 S10-Blazer 4x4x4 - 212,000 miles-Sold
'04 Trailblazer 4x4x4- 56,000 miles new DD.
  #6  
Old 08-06-2006, 02:28 PM
Starting Member
 
Join Date: Jul 2006
Location:
Posts: 131
Aquahallic is an unknown quantity at this point
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

if you have a volt meter you can fire up the truck load down the battery, ie. turn on your brights and A/C on max and let it idle there for about 5-10 min. to let it draw that battery down. don't rev the engine we want charging to be at a minimum. then.. grab a volt meter and slap it across the battery and read it at idle still... then keep your eye on the meter and reach over and grab the throttle cable on the throttle body and pull it to rev the engine up a bit... you SHOULD see a rise in voltage. if not then ya prolly have a bad alternator. now this won't tell ya the current the alternator is producing but it'll give ya a half assed idea of what's goin' on...
__________________
Aqua
95 Blazer LT 4WD
  #7  
Old 08-06-2006, 06:52 PM
jun jun is offline
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 6
jun is an unknown quantity at this point
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

They had my battery and alternantor checked today and said they all are good. I have no idea about that ...why the battery lost all of power when they all are good? They told me to check the car by a machanic. I had a complete check of the car 2 weeks ago at firestone. What shall I do?
  #8  
Old 09-25-2006, 03:16 AM
Starting Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 111
djremix is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to djremix
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

Had a similar issue last week, got in my Blazer and NOTHING! Went to the battery and the negative terminal was slightly loose, tightened it up and now it's perfect!
__________________
LOWER LEVEL CUSTOMS
www.lowerlevelcustoms.webs.com
  #9  
Old 09-26-2006, 02:21 AM
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 11
tjbmmb is an unknown quantity at this point
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

yeal i get them in a lot at the shop i work at (sears auto center) most of the time its coroseison on the postive term. The side post batts. are known for it.
  #10  
Old 01-03-2007, 10:02 PM
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Brunica is an unknown quantity at this point
Default RE: My blazer lost all of power ,help!

Well...I'm sure glad I found this site! I had zero power on all intruments and lights andmy 4x4 transfer case switch module making all kinds of clicking noises. I disconnected it and still no joy. I then looked for fuses, again no joy. I then removed my positive side to battery and reconnected. I went and tried ignition, a pause and then lights starting coming on in sequence, meters flicked back and forth and the radio came on, so I tried to turn her over. No joy...a small click and all power was gone and would not return. I was almost ready to open my wallet when I thought I should seek an answer on the Internet... this is where this fantastic site came in handy! I found the site with the help of Google and once I quickly created my account, I found the answer in this thread... Thank-you! My cables going to the battery were slightly corroded but more importantly one of the "boots" on the cable was being pinched against the battery terminal. I used an exacto-knife and trimmed the excess rubber away and screwed both cables in tightly with my ratchet. Lights came on and she started with ease! My 2000 Blazer LT lives again!
Old 01-03-2007, 10:02 PM
 
 
 
Closed Thread

Tags
02, 1993, 2000, 95, 97, battery, blazer, blazers, chevy, loose, lost, power, runs, started, terminal, terrible


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 05:43 AM.

Internet Brands, Inc.