Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > Engine & Transmission
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-06-2012, 07:11 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kenosha County, WI
Posts: 5
FALAFEL is on a distinguished road
FALAFEL69
Default 95 Blazer stalls out when brakes are applied

Two months ago I gave my friend a ride home to lake Geneva, I live in Trevor so I was excited to drive him there. (I LOVE driving my blazer) I was 1 mile away from his house and my baby died out. I couldn't get it to start for a month and a half after that. It would start if I spray ether in the air intake so I knew my ignition was good. I replaced everything I could think of to get it running including: fuel filter, fuel lines, fuel pump, fuel injector, but nothing worked fuel just wasn't getting into the cylinders. I didn't know what to do, finally I had a friend tell me that the fuel pump I replaced was faulty so I bought a new one and sure enough after what felt like hours of priming the blazer finally turned over I was extatic to say the least. Then after driving it for not two days I started to have idle problems then the problem got progressively worse to a point now where it shudders out when I try to brake (obviously this is rediculously dangerous) so once again I got back on the forum for anybody with my same problem. I replaced the throttle positioning sensor thinking that would work, nothing it still stalled out. I got my alternator tested to see if maybe it wasn't putting out enough power at low rpm. The alternator was good, I just finished cleaning out my EGR valve thinking that would do something but nothing again. Someone please help me diagnose this I just wanna drive to work and back without stalling and crashing. ps my. heck engine light is NOT on.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-06-2012, 07:15 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kenosha County, WI
Posts: 5
FALAFEL is on a distinguished road
FALAFEL69
Default

Sorry for the incorrect spelling on some words I'm typing on my ipod and mr spell check misinterprets my words.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-06-2012, 09:13 PM
Beginning Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Newton NH
Posts: 29
georgew8714 is on a distinguished road
Default

Maybe run a vacuum test ? The brake booster is run by engine vacuum.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-06-2012, 10:32 PM
FsTFwRd's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Charlotte, North Carolina
Posts: 274
FsTFwRd is on a distinguished road
smokn X2 bRa1nFr33zE_84
Default

Try the search button on the main page. Are you sure it's dieing when you brake? or could it be doing it when you let off the gas pedal?
It has to be a vacuum issue. Agreed with george
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 09-07-2012, 11:51 AM
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Kenosha County, WI
Posts: 5
FALAFEL is on a distinguished road
FALAFEL69
Default

Come to think of it I did take a vaccume hose off while the truck was running and the idle droped a good 150 rpm each time I plugged it with my finger. Il run a vaccume test and then post my results.
Reply With Quote
Old 09-07-2012, 11:51 AM
 
 
 
Reply

Tags
43, 95, ac, applied, blazer, brake, chevy, dies, gas, gear, idle, stall, stalls, trevor, vortec


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
brakes squeek even when not applied vortec bowtie 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech 13 06-12-2012 02:17 PM
Will bad abs module keep brakes applied? Blazeme 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech 2 07-01-2011 11:48 PM
Loud noise when brakes fist applied 87fullsizeblazer888 Full Size K5 Tech 4 02-15-2011 06:13 AM
89's-10 Blazer 4.3L<idles great stalls when gas is applied> warrenwheeler 1st Gen S-series (1983-1994) Tech 1 03-06-2009 08:56 PM
Clacking front end stops when brakes applied??? BradsBlazer Steering, Suspension & Drivetrain 2 09-03-2007 09:52 PM

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.

Internet Brands, Inc.