Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > Engine & Transmission
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Closed Thread
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-06-2007, 08:45 AM
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
dooser is an unknown quantity at this point
Default No 4x4, 4 button switch doesn't light up!

99 Blazer LS 2dr 4x4

It all started when I shifted into 4x4 lo in some snow, and it would shift back to 2hi. After playing around rolling in reverse in neutral it shifted back. Then my Service 4wd light intermittently came on. Well now it comes on all the time, and the 4 Button Electric switch LED's don't light and the Service 4wd light is on all the time when running. I would have tried reading the codesfor the TCCM but pin 13is empty on myDLC connector.[&:]

Anyways I'm at a standstill with this.

Any suggestions.

Thanks
  #2  
Old 12-06-2007, 12:50 PM
BF Veteran
 
Join Date: Jun 2006
Location: Vancouver. B.C. Canada
Posts: 3,429
Chevy Lover is a jewel in the roughChevy Lover is a jewel in the roughChevy Lover is a jewel in the rough
Default RE: No 4x4, 4 button switch doesn't light up!

Check your 10amp 4WD fuse in the interior fuse panel.
__________________

Give a man a fish and he will eat for a day, teach a man to fish, and he will sit on a boat drinking beer for a life time

The '74 Blazer convertible, new exhaust
http://www.youtube.com/user/hdharley.../9/BZySHHznFTs
  #3  
Old 12-07-2007, 11:52 AM
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
dooser is an unknown quantity at this point
Default RE: No 4x4, 4 button switch doesn't light up!

Ran across a shop manual and I was reading over the Encoder Diag. It says When DTC Sets the Service indicator will be on, all shifting disabled, the shift lights will be disabled, and the next time system is powered on the TCCM will power up as if the 4HI was the mode present when powered down. I don't know if this helps anyone. Just thought I'd throw it out there!
  #4  
Old 12-08-2007, 03:38 AM
BF Veteran
 
Join Date: Jun 2006
Location: Vancouver. B.C. Canada
Posts: 3,429
Chevy Lover is a jewel in the roughChevy Lover is a jewel in the roughChevy Lover is a jewel in the rough
Default RE: No 4x4, 4 button switch doesn't light up!

Any luck? Are you sure you were in 13?

[IMG]local://upfiles/2910/D7605E46B21C4004ACAC67A79EB03E0A.gif[/IMG]
__________________

Give a man a fish and he will eat for a day, teach a man to fish, and he will sit on a boat drinking beer for a life time

The '74 Blazer convertible, new exhaust
http://www.youtube.com/user/hdharley.../9/BZySHHznFTs
  #5  
Old 01-22-2008, 07:02 AM
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
dooser is an unknown quantity at this point
Default RE: No 4x4, 4 button switch doesn't light up!

ORIGINAL POST:
99 Blazer LS 2dr 4x4

It all started when I shifted into 4x4 lo in some snow, and it would shift back to 2hi. After playing around rolling in reverse in neutral it shifted back. Then my Service 4wd light intermittently came on. Well now it comes on all the time, and the 4 Button Electric switch LED's don't light and the Service 4wd light is on all the time when running. I would have tried reading the codesfor the TCCM but pin 13is empty on myDLC connector.[&:]

Anyways I'm at a standstill with this.

Any suggestions.

Thanks


2ND POST

Ran across a shop manual and I was reading over the Encoder Diag. It says When DTC Sets the Service indicator will be on, all shifting disabled, the shift lights will be disabled, and the next time system is powered on the TCCM will power up as if the 4HI was the mode present when powered down. I don't know if this helps anyone. Just thought I'd throw it out there! [align=left]
[/align][align=left]CURRENT POST[/align][align=left][/align][align=left]Hooked up a TECH 2 Scanner, and Pulled a DTC C0327, for the Encoder Motor. I was hoping that it was the Switch. I haven't replaced it yet, but as soon as i finish checking the wiring to rule that out I will update the post to let you know the outcome.

[8D]DOOSER
[/align]
  #6  
Old 02-06-2008, 09:19 PM
 
Join Date: Sep 2007
Location:
Posts: 13
va454ss is an unknown quantity at this point
Default RE: No 4x4, 4 button switch doesn't light up!

I have the same issue.

I've hooked up a Tech 2 scanner, but am unable to retrieve any codes. It does say that a DTC is present on the ATC. It gives me the option to clear the code. As soon as I do, the service 4wd goes out and immediately comes back on.

I have a new encoder motor and had tried to install it prior to getting access to the Tech 2. The new encoder motor engagement slot wasn't in the same postion as the arm on the transfer case.

I moved the transfer case arm and installed the new encoder motor. I started the Blazer and had no forward or reverse, so I must assume I was in the neutral postion. I tried to move the engagement slot on the encoder motor to match the arm on the transfer case, but it wouldn't budge.

If I plug in the new encoder motor without it being attached to the transfer case, will it move it to the right postion?
  #7  
Old 02-10-2008, 04:31 AM
 
Join Date: Sep 2007
Location:
Posts: 13
va454ss is an unknown quantity at this point
Default RE: No 4x4, 4 button switch doesn't light up!

Anyone?
Old 02-10-2008, 04:31 AM
 
 
 
Closed Thread

Tags
4wd, 4x4, 99, blazer, button, buttons, chevrolet, chevy, disabled, dont, light, lights, push, scanner, showing, switch, tech


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 03:06 AM.

Internet Brands, Inc.