Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help > Full Size K5 Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Closed Thread
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-07-2011, 08:33 PM
Beginning Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 24
sirwilliamwagner is on a distinguished road
Default how to install distributor on 1989 350 tbi

hey just was wondering if some one could point in the right direction havent done this one in a long time where im going wrong is the haynes manuals suck they only discribe how to install the old distributor not a brand new one and doesnt offer much help basically the book would make better *** wipe. thanks for your time
  #2  
Old 02-09-2011, 04:55 PM
Mighty Mouse's Avatar
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Carlisle, Pa
Posts: 51
Mighty Mouse is on a distinguished road
Default

Did you already pull the old one?
__________________
1990 K5 350/th400/Atlas 4spd and a few mods.
1996 Blazer The Family Hauler
  #3  
Old 02-10-2011, 10:29 AM
Beginning Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 24
sirwilliamwagner is on a distinguished road
Default

yep old one was destroyed and scrapped plus at the same time i took off the heads and rebuilt them. i know the engine has to be at #1 piston tdc combustion, the oil pump shaft has to line up the dizzy and when it seats has to point to the #1 terminal and now its fully installed top d center combustion but there is no fuel getting to the motor its sitting at the injectors, the injectors are fine electrical has been checked all connectors grounds etc now the motor feels like its lacking compression but passed a compression test 100% when heads where removed. now ive got power every where except at the injectors. now just wondering.
  #4  
Old 02-11-2011, 03:29 PM
Mighty Mouse's Avatar
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Carlisle, Pa
Posts: 51
Mighty Mouse is on a distinguished road
Default

Check all the grounds and make sure the fuel pump kicks on when you turn the key to start it.
__________________
1990 K5 350/th400/Atlas 4spd and a few mods.
1996 Blazer The Family Hauler
  #5  
Old 02-11-2011, 08:00 PM
Beginning Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 24
sirwilliamwagner is on a distinguished road
Default

yeah i checked all grounds connectors they are all connected the fuel pump primes it up to the tbi at 11psi to the regulator , the injectors arnt getting power and there is no spark just wondering what controls it the only thing i found unhooked is a 6 pin connector up under the dash to the top left behind the gauge cluster it has 3 wires on it a black, pink and tan and white the other 3 pins are not used i can find out where it connects too but it does branch of the engine harness other than that the electrical is all connected everything works but no spark and no injector firing
  #6  
Old 02-11-2011, 08:12 PM
Beginning Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 24
sirwilliamwagner is on a distinguished road
Default

cant*
  #7  
Old 02-12-2011, 05:15 PM
Mighty Mouse's Avatar
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Carlisle, Pa
Posts: 51
Mighty Mouse is on a distinguished road
Default

That connector might be the problem. Try to plug it in first. I'm not exactly sure what it is for though without seeing it. Also make sure the dizzy you installed is good.
__________________
1990 K5 350/th400/Atlas 4spd and a few mods.
1996 Blazer The Family Hauler
  #8  
Old 02-12-2011, 10:12 PM
Beginning Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 24
sirwilliamwagner is on a distinguished road
Default

yep its brand new so should work fine its from chandler motor sports cant find where the connector goes
Old 02-12-2011, 10:12 PM
 
 
 
Closed Thread

Tags
1989, 1990, 1995, 350, 89, checy, chevrolet, chevy, distributor, engine, install, installation, installed, installing, spark, tbi


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 05:04 AM.

Internet Brands, Inc.