Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > Lighting & Electrical
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-05-2013, 01:56 AM
Starting Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
PortlandBlazers is on a distinguished road
Default Ignition is messed uP! :)

I can pull out the key while the car is running!
Thats not the main issue, though. I cannot turn the key to the full off position, so the car is always in accessory mode, which is pulling about 2.7 amps and draining my battery really quickly!
I've looked all over online and people have similar problems, but none with the exact same.

Do I just need to replace the ignition cylinder? Is that the same thing as an ignition switch? I saw something about replacing just the tumblers?

I'm really going for the DIY. I want to learn this stuff! Any good advice?
Big thanks in advance!

2003 6cyl 2dr 2wd

ps. Im looking for a few cheap interior parts(visor, defrost cover), any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-05-2013, 11:15 AM
richphotos's Avatar
Moderator
1993 GMC S-15
 
Join Date: Dec 2011
Location: Minneapolis, MN
Posts: 3,860
richphotos is a jewel in the roughrichphotos is a jewel in the roughrichphotos is a jewel in the rough
richphotos1
Send a message via AIM to richphotos Send a message via MSN to richphotos Send a message via Yahoo to richphotos
Default

sounds like your ignition cylinder is bad

As for interior parts, you can try Truck Parts and Truck Accessories for Chevy, GMC, Ford and Dodge Trucks from LMCTruck.com
or a u-pull it yard.
__________________
1993 GMC Jimmy S15 SLT
4.3L Vortec
Digital Dash, keyless entry, leather and power everything
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2013, 12:50 PM
Starting Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
PortlandBlazers is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by richphotos View Post
sounds like your ignition cylinder is bad

As for interior parts, you can try Truck Parts and Truck Accessories for Chevy, GMC, Ford and Dodge Trucks from LMCTruck.com
or a u-pull it yard.
Thanks! Thats what I was thinking too...I just thought it could be possible that the wiring in the switch could be going wrong. You don't think that could be the case?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-2013, 01:44 PM
richphotos's Avatar
Moderator
1993 GMC S-15
 
Join Date: Dec 2011
Location: Minneapolis, MN
Posts: 3,860
richphotos is a jewel in the roughrichphotos is a jewel in the roughrichphotos is a jewel in the rough
richphotos1
Send a message via AIM to richphotos Send a message via MSN to richphotos Send a message via Yahoo to richphotos
Default

I doubt it, the wiring would not cause you to be able to pull your key out while its running, and it would also not cause a problem where you are unable to turn it to the off position.
__________________
1993 GMC Jimmy S15 SLT
4.3L Vortec
Digital Dash, keyless entry, leather and power everything
Reply With Quote
Old 02-06-2013, 01:44 PM
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Think I messed up newb Engine & Transmission 2 03-16-2011 09:45 PM
I think I messed up. djtwray 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech 3 11-15-2010 09:55 PM
A/C pump messed up? biggpoppa3 2nd Gen S-series (1995-2005) Tech 3 12-18-2009 07:12 AM
messed up signals 91rustbucket 1st Gen S-series (1983-1994) Tech 1 06-11-2009 04:27 PM
4 wd buttons messed up? dusted800 General Tech Help 2 11-12-2006 04:28 PM

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 12:53 AM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.