2nd Gen S-series (1995-2005) Tech Discuss 2nd generation s-series (1995-2005) general tech topics here.

Help! P0300 Random/Multiple Misfire

  #1  
Old 05-28-2010, 03:07 PM
Starting Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Posts: 1
b_didddy510 is on a distinguished road
Default Help! P0300 Random/Multiple Misfire

2002 Blazer LS. 4.3L

Okay so I've had this code for about a year. Random multiple misfire. Sometimes my reader pulls 2 codes. The second being P0300pd? My service engine soon light comes on for a few days and then goes away for a few, then comes back. I changed my spark plugs about 9 months ago to Bosch Platinum. And reset my code. The light stayed off for about 2 weeks but then came back. I put it off for awhile (usually just resetting so I didn't have to look at the code). 2 months ago I swapped the Bosch plugs for some AC Delco (heard Bosch were crap.) AND I also replaced the plug wires. Light went off for about 2 weeks and came back on. I am clueless on what it could be?

I also got a p0141 o2 sensor heater circuit malfunction code 2 months ago. Replaced the sensor when I replaced the plugs. When I pulled the P0300 code 2 months ago, the p0141 code was back. =( Now with a 3rd code. P0141pd.

Any ideas?

Thanks for anyones help in advance
 
  #2  
Old 05-28-2010, 05:10 PM
rriddle3's Avatar
Administrator
Join Date: Dec 2006
Location: Fort Worth,Texas
Posts: 6,421
rriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond repute
Default

Run a 'search' for both P0300 and P0141 as 'thread titles' and you'll get plenty of info to read. Get back to us with any further questions.
 
  #3  
Old 03-28-2019, 11:15 AM
GeorgeLG's Avatar
Senior Member
Join Date: Jan 2007
Posts: 620
GeorgeLG is on a distinguished road
Default

Agreeing with much of the above: you have positive fuel trims which means adding fuel to compensate for a lean condition. That can be many things - fuel delivery pressure, an air leak past the MAF sensor, o2 sensor problems, poor injector spray pattern, various other sensors... you most likely don’t have a vacuum leak because that would get better with more rpm as the percent leak volume goes down but it could be the intake past the MAF. The problem is not even on both banks so it may not be things common to both sides such as fuel pressure/regulator. That said you really should finish the fuel pressure tests as recommended. There are ways to test the spray output of each injector with a pulse box and a fuel gauge. Most here just seem to replace the spider when suspect as applied to doing a balance test first.

Testing the o2 sensors is a little bit of work and they can become sluggish instead of all out failing. If they are suspect a simple thing is to swap sides to see if the problem follows. Mind you that your fuel trims (short term plus long term on a given bank) are not terrible, but marginal. You want the total for a given bank to be under 10. A code doesn’t get set until 25.

George
 
  #4  
Old 03-29-2019, 06:57 AM
rriddle3's Avatar
Administrator
Join Date: Dec 2006
Location: Fort Worth,Texas
Posts: 6,421
rriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond repute
Default

*This thread is 9 years old. Thread closed.*
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rvman719
Engine & Transmission
2
02-12-2012 10:00 AM
99midnightLT
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
23
09-02-2011 02:12 PM
Coolkat
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
5
07-03-2011 12:46 PM
drjones96
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
2
03-27-2011 08:13 AM
SlimshagE
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
10
04-09-2007 10:00 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help! P0300 Random/Multiple Misfire


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.