Blazer Forum - Chevy Blazer Forums - Search Results

 
Search: Posts Made By: ussexplorer
Showing results 1 to 50 of 117
Search took 0.04 seconds.
Forum: General Chat
08-28-2018, 08:28 PM
Replies: 48
Views: 12,860
Posted By ussexplorer

Boooo B*tch

BOOOO B*TCH. Have to go purchase a ford bronco or something.
05-23-2017, 08:49 PM
Replies: 1
Views: 1,697
Posted By ussexplorer

Abs/Brake light on when starting truck. Move truck. Turn off/on no abs/brake.

2001 s10 blazer.


Start truck up and sometimes I have a abs / brake light on. I check the ground and connectors. Seems to be okay. Same thing with brake fluid. If I drive the truck a few feet and...
04-12-2017, 09:51 PM
Replies: 0
Views: 354
Posted By ussexplorer

Fix weather trim instead of replace

So I got this new blazer and it has this boo boo. Besides replacing the whole entire seal. Any ideas on how to fix it. Just looking for something to hold it back together. Not really look nice.
...
04-10-2016, 10:47 PM
Replies: 2
Views: 402
Posted By ussexplorer

2001 blazer plastic under covers

I just got a really nice looking 2001 4 door blazer. But when I looked under it. Trying to fix the 4 wheel drive. I was wondering if there a cover that covers from the mid section. The section of...
04-20-2015, 08:25 AM
Replies: 1
Views: 2,320
Posted By ussexplorer

Update: 1st gen console hunt still going on.

So the console I was looking at was backwards. Well not for between the seats. But even so when I corrected for that I found a issue. Most consoles are 8-9" wides. The first gen console is 7.1/2...
04-15-2015, 10:05 PM
Replies: 1
Views: 2,320
Posted By ussexplorer

Police Center console for first gen s10 blazer?

So as we all know the center console in the first gen s10 blazer is #$#$. I do know you can mount a 2nd gen console in the blazer but to me that was not good enough since most of the consoles I...
04-15-2015, 09:57 PM
Replies: 13
Views: 2,555
Posted By ussexplorer

update and strange thing with spider fuel injector.

I replaced the fuel pump and sending unit. Seems to be working great. But I have also been driving the truck around for a while now. So a good test would let it sit for a week. But I think I got bad...
01-31-2015, 10:24 AM
Replies: 13
Views: 2,555
Posted By ussexplorer

Update

Replaced Fuel sending unit and pump. But we still have a pressure issue. Drops down to 30. Then holds. But drops down slowley after that until nothing. So as my brother put it. not keeping a prime....
01-24-2015, 10:20 AM
Replies: 13
Views: 2,555
Posted By ussexplorer

update

My brother came other with the fuel tester and we have no pressure. I thought something was up because after I replaced the fuel pump about 1 year ago. It had strange issues a while after I got it....
01-24-2015, 10:11 AM
Replies: 2
Views: 1,019
Posted By ussexplorer

Hmmmm

12 pin is correct for chevy pre-odb II connector. If this works. The link below shows you both types and you jump B & A with ignition off. Then turn on but don't start. Then the check engine light...
01-17-2015, 03:49 PM
Replies: 9
Views: 1,274
Posted By ussexplorer

okay

I take it you checked for fuel pressure and spark. So if you did. Did you check your computer to flip the code of 12. I think it is 12 for okay. To make sure your computer is happy. Can't Remember...
01-15-2015, 04:54 PM
Replies: 13
Views: 2,555
Posted By ussexplorer

slight update

So I decided to not start the truck over the day. I did the following.

1. turn key on and off about 6 times (cranking each time)
2. smelled gass under hood (Ahh flooded it?)
3. got out after 10...
01-11-2015, 10:23 PM
Replies: 13
Views: 2,555
Posted By ussexplorer

fuel pump

I did that about 1 year ago with a filter. But I have considered that since last summer after replacing it. Since that what everybody says it is. Even though it is a ac delco. But the pressure seems...
01-11-2015, 09:03 PM
Replies: 13
Views: 2,555
Posted By ussexplorer

Longer the truck sits. It turns over, But has harder time starting

93 s10 blazer 4.3L vortec.

I'm still working out the bugs and this is one of them. What happens is when the truck sits. It will turn over and sometimes you can tell it wants to catch. But just...
10-04-2014, 11:08 PM
Replies: 2
Views: 633
Posted By ussexplorer

Best new non ac delco sending unit for under $100

Okay, so due to funds I was not able to replace my 93 4 door. s10 blazer 4.3L W vin fuel sending unit when I replaced the pump. (I did use a true blue ac / delco pump) After replacing said pump my...
10-04-2014, 11:01 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Replaced ECU.

Replaced ECU like 3 months ago. No sign of strange power issue. Knock on wood so far.

TTFN,

Josh
07-06-2014, 12:12 PM
Replies: 0
Views: 1,005
Posted By ussexplorer

ECM and ROM CHIPS

So to help my brother and what not. I ordered a ecm. I did not want to pull out the ecm since I already did at one time and ordered one. When I got it. The number was not the same but upon cross...
06-08-2014, 01:17 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Yes. I have as much as I can.

I have been slowly going through all the wiring that I can. Within reason you know. That is how I found the stereo power on all the time. I known that the stereo was not wired in correctly. So I took...
06-07-2014, 11:00 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Another update

Okay so I still have 2 issues. I have the dash flpping out (digital dash) that when it does the power goes nuts. I now have the power tester and even through the cig lighter. It will dropped the...
03-31-2014, 09:00 PM
Replies: 0
Views: 4,528
Posted By ussexplorer

93 s10 blazer vortec 4.3L popping noise inside vortec chamber when starting.

I'm still working out my list of gremins and figured this might be a clue. When I cold start my blazer I hear 1 to multiple popping noises inside the vortec chamber. I did some searching around and...
03-22-2014, 12:22 AM
Replies: 0
Views: 1,069
Posted By ussexplorer

93 s10 blazer vortec unstable ground to firewall when running.

I think it might have been me. When I went out and tested today. Everythhing was fine.
03-19-2014, 07:42 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

okay so another update. I hope it is not just me

So I found a thing on the internet to test grounds and how to test.So I said fine I found 2 ground wires on the firewall in the engine compartment. Test them without the truck running. Fine I get...
03-16-2014, 08:32 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Gutless.

Mine is up to full power. The big problem I had is that few days I was driving it after the rebuild. The problem happend out of the blue. Then went back to normal. Right after the rebuild. The truck...
03-16-2014, 08:25 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Update: Logging when one of my issues happened.

So I went out and data logged using rt tuner pro. I have been doing this for a couple of days. Well my digital dash started flaking out and I noticed the bulb under the hood started going dim and...
03-06-2014, 07:53 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

update:

so I'm confused now. I let it rumble up to 1 bar or so on the digial guage. The higher the temp got. The btter the engine runs. But I'm worried. I got light white smoke out the back. But when I...
03-06-2014, 07:11 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Yes it does and I think I killed it

So yes it seems to fire right up. So I tried it about 4 times. Pausing between. So spray, start. Wait start. no start, spray start. etc. to make sure what i was seeing. On the 5 time there was ...
03-05-2014, 09:39 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Another update.

So I got a pattern I think. I got out and turn truck over. Truck turns over. Floods. Smell gass. let truck sit for 5 10 minutes. IT starts up. Now during the time it runs the battery down. It will...
03-03-2014, 10:08 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Update:

So my brohter experianced another couple of issues I had.

1. After sitting for a week it would crank and crank and crank then start. The last time I did it I smelled gass. Now the interesting...
01-20-2014, 07:42 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

That is one of two things I was considering.

That is one of two things considering. I saw it off the truck but did not get a chance to clean it before going back on. My brother was doing the rebuild work and had it on and swore he cleaned it....
01-19-2014, 10:57 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Another update since mechanic

Well. It still runs a tad rough. It mostly starts up. Idles good. Then you can start to notice it miss. Then one day I was driving along and it seemed like I had no power. So I pulled over and...
09-27-2013, 03:38 PM
Replies: 0
Views: 1,387
Posted By ussexplorer

Slight Miss with big miss after tons of work.

I'm trying to hunt down a slight miss. You can count it. It is missing on more than one cylinder. Then once in a while we have a big miss. Not a back fire or anything. When I start it up it seems to...
09-23-2013, 08:34 PM
Replies: 0
Views: 817
Posted By ussexplorer

Milage and spark plug change out after rebuild

So how many miles until i call my truck broken in. We did the 100 mile easy break in / oil change. The 500 mile oil change. Now it gets mixed. My brother says 1000 mile oil change and to baby it. The...
09-23-2013, 08:20 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Yet another update.

Update:

Took it to the mechanic. He found 2 issues. One was a vacumm leak. The other was the o2 sensor was unplugged and the wire was rubbed raw against the tranny mounting plate. So he fixed...
08-06-2013, 08:30 PM
Replies: 4
Views: 3,058
Posted By ussexplorer

Not sure why

I'm not sure why it won't fix but from my understanding you pretty much need 100% new system. Hoses, compressor, etc, etc.

From my undestanding the comrpessor has to be bigger to make up for the...
08-02-2013, 10:02 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

okay replaced spider fuel injector

So we replaced spider fuel injector. The regulator side was leaking. But to my wonder. It is worse than before for pressure blead off. We turn the truck off. Goes down to about 10psi and holds. So I...
07-16-2013, 10:31 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

update not so good

56 when running
60 when primed
62 when reved up. You know put your foot on the gass.

But the major failure. Not three minute and we as at 60 down to 49. :(

On the good side no stalling...
07-14-2013, 07:10 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Tested the following

63 when push on gas. Then goes back down to like 61. 60 when just turned on. I remember a 58 in there someplace. Maybe it went down to 58 and up then came back down while pressing on the gass. (Sorry...
07-12-2013, 10:25 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Friday night update

So my brother snuck over on thurday night and fuel tested it. It tested good. Except he didn't have a way to start it. He didn't realize that it was running and still was running even today. So we...
07-11-2013, 01:44 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Thursday monring update

So I went out this morning and it fired up first try. So I ran it for 10 minutes. Drove foward, drove backwards. Turned it up. Fired up 2 more times no problem. Then I had to goto work. Grrrr. Still...
07-10-2013, 10:00 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

wensday night update

Brother came over. check fuel pump relay and it is good. Jumped fuel pump line. Fuel pump is runnig. Just very, very quiet. We now have fuel up behind the manifold. We check for spark just in case...
07-10-2013, 09:00 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Another update Wensday evening.

Well I got home and tried to start. Sigh nothing. Still no fuel pump noise now. Interesting. So I don't know why this morning I heard nothing and it started. Perhaps air bubbles Well keep you guys...
07-10-2013, 12:45 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Update

So after letting the truck sit overnight. It started up on the 2nd try. I cannot hear the pump at all. I'm thinking it just need to soak in gas all night to prime. I remember one time somebody told...
07-09-2013, 11:57 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

update.

Installed new ac delco fuel pump. Can hear pump running. But no fuel to the filter. Any ideas? It goes on twice. Once when I turn the key on and then again when trying to crank. My brother who did...
07-05-2013, 01:22 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Update: died twice no noise

So I ordered a fuel pump this morning. Acdelo. It died twice. No noise but both times startup up. However the second time was 2 block from teh first time and I was able to pull over and ge tout to...
07-05-2013, 10:03 AM
Replies: 4
Views: 1,344
Posted By ussexplorer

I will try to help

1. Did the check the teeth on the starter and the fly wheel. Of course if they was worn out. You would normally hear this horrible noise when you try to start. Since it is doing nothing but spinning...
07-03-2013, 06:53 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

No I already checked

I checked that last year and durning the rebuild and even check it again to make sure they was not pinched. The wires are fine. I'm going to see if I can get a vacumm check done. If not it could be a...
07-03-2013, 06:50 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

Update - Just want to dobule check Fuel Pump

So it died again. But this time I had 1/4 of a tank of gass. I come up to the light and stop. While at the light I hear this horrible noise and when the light turns green. I put my foot on the gas...
06-28-2013, 07:53 AM
Replies: 2
Views: 2,241
Posted By ussexplorer

ALDL and collecting data on 93 s10 vortec

I got a 93 s10 blazer with a vortec engine. It stalls once in a while and I was wondering with one of these aldl cables, notebook and software. Can I log data from it. So if I drive it around alot...
06-14-2013, 08:28 AM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

93 s10 vortec rough idles sometimes after rebuild

I don't know if this is related to my current issue or not. But after my brother redid the engine. Once in a while I get missing. I talked to him about this and he said well yea that happens. I told...
06-12-2013, 09:40 PM
Replies: 43
Views: 6,545
Posted By ussexplorer

a little update

had a check engine light today. Figured o2 sensor. Pulled codes.

got 12
got 13 (o2 sensor. Don't care.)
got 42. (wow wasn't getting that.)

Cleared ecm. Checked to make sure it was just...
Showing results 1 to 50 of 117
 


 
Forum Jump

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.