Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


 
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-09-2006, 11:32 PM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
jlm33069 is an unknown quantity at this point
Default Only blows hot air

New to the forum but hope you all can help, I have a 1998 chevy blazer 4x4. My water pump went out so I replaced it but after that all that blows out of the any of the vents is hot air. The air will blow from all of the setting, ex. vent, floor, defrost, etc.. As anyone else had this issue or know of a fix. Thanks for all of your help.
  #2  
Old 05-10-2006, 01:56 AM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location:
Posts: 467
RonJon is an unknown quantity at this point
Default RE: Only blows hot air

Did you remove the A/C compressor to replace it? If I recall correctly there were 2 electrical plugs to attach. might be one isn't connected, the system uses a combination of hot and cold air and a lack of A/C could result in a lot of hot air. I've been fortunate not to have to tackle that issue yet.. Only other thing I could think of is a vacuum line knocked off by accident.
__________________
2000LT Blazer 4x4
  #3  
Old 05-10-2006, 02:58 AM
 
Join Date: Sep 2005
Location:
Posts: 865
20Blazer00 is an unknown quantity at this point
Default RE: Only blows hot air

You may have a problem with the vacuum switch for the temperature settings. There is a service bulletin about the vacuum lines being filled with trans fluid from the transfer case vacuum switch.

It is an inexpensive part that sits on the drivers side of the transfer case on top it is the vacuum source for your 4 wheel drive hi-lo buttons on the dash. The problem may be two fold a: your rear seal on the transmission might be leaking and sending excess fluid into the transfer case b: which raises the level of fluid in the transfercase and the seal in the vacuum switch is bad and letting the excess fluid from the transfercase to get sucked into the vacuum lines of the switch which in turn sucks trans fluid into the vacuum lines under the dash causing the problem you are now experencing....

__________________
Mark

2000 Blazer LS 4dr 4.3L Auto
1999 Grand Am 3.4L 4dr SE2 - Traded
2000 Honda Odyssey 3.5L 5dr Mini-Van
  #4  
Old 05-24-2006, 08:09 PM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
jlm33069 is an unknown quantity at this point
Default RE: Only blows hot air

Thanks for the suggestions. I did not remove the AC compressor, but after your suggestion I did disconnect and reconnect. Didn't help, also could not find any loose vacuum hoses. I also looked at the vacuum swith on the transfer case, took off the vacuum hoses and there was no transmission fluid in any of them. I am going to replace it anyway. Any other ideas? Once again thanks for the suggestions.
  #5  
Old 05-24-2006, 11:41 PM
Beginning Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 35
supermancs is an unknown quantity at this point
Default RE: Only blows hot air

Mine was only blowing hot air also and people were saying the ac probably needs to be recharged so I took it to the shop and they put a pound of frion in there and said it wouldnt take anymore they said it should 2-3 pounds. They said the ac compressor needs to be replaced and other things over $800 for parts and labor. So I'm gonna wait alittle while and have it taken care of.
__________________
1997 Chevy Blazer LS
  #6  
Old 05-25-2006, 12:44 AM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
jlm33069 is an unknown quantity at this point
Default RE: Only blows hot air

I do not think that it is my compressor, it kicks on while the AC is turned on but still blows hot air. The canister and low end pipe are getting cold as well. I have something about a servo motor in another post. Does anyone know anything about this part. Could it be causing my problem?
Old 05-25-2006, 12:44 AM
 
 
 
 

Tags
1997, 97, 98, ac, air, blazer, blowing, blows, chevy, conditioning, honda, hot, mini, odyssey, van


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 02:30 PM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.