Fallen victim to blazer bug - Blazer Forum - Chevy Blazer Forums


2nd Gen S-series (1995-2005) Tech Discuss 2nd generation s-series (1995-2005) general tech topics here.

Closed Thread
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-25-2009, 11:29 PM
two1nine's Avatar
Starting Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: NW, Indiana
Posts: 132
two1nine is on a distinguished road
Default Fallen victim to blazer bug

Well I got bit by the problem bug 2nite....lets start off I had the irratic fuel gauge when I would have my turn signal iknew what time it was but it would still run fine but 2day I my truck spit out the battery light n the voltage gauge was at or lower than half way between 9 and 14 so I took it to get the code n they tell me to come back in the morn because they don't check after dark the truck sits for bout 20 to 30 min and it started up but I could tell it was struggling so it fires up but when it pulled voltage (i'd turn on my hazards) the motor would lope with the hazards...then when I went to pull off it would cut out...it runs in neutral but dies in drive....also I realized tht my dome light blew don't know if that had anything to do with it...also 1st start it would crank up after two tries everytime but after 1st it'd start right up
  #2  
Old 08-26-2009, 12:40 AM
rriddle3's Avatar
Administrator
 
Join Date: Dec 2006
Location: Fort Worth,Texas
Posts: 6,227
rriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond repute
Default

Have you had the battery and alternator tested?
  #3  
Old 08-26-2009, 07:53 AM
two1nine's Avatar
Starting Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: NW, Indiana
Posts: 132
two1nine is on a distinguished road
Default

The alternator has been tested twice once on a autometer tester at one autozone results say bad take it to the bigger autozone down the street tells me its fine when tested with a bigger unit...battery was fine before last nite...now runtime may have been a determining factor between the 2 tests...but I'm lost....no truck for me

Last edited by two1nine; 08-26-2009 at 07:56 AM.
  #4  
Old 08-27-2009, 11:25 PM
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
diazsinger is on a distinguished road
Default

My 97 Bravada was the same way with the turn signal, alot of the gauges seemed to act a bit arry.

Now I can't get her to run it all.

About a year ago the water pump went out and my wife overheated it, I had the heads machined, I've replaced so much.

Tommorow i'm gonna pull it to a shop and just see if they can figure it out.

The reason i replied is because before it decided it wouldn't run again, it was doing the exact same thing yours is. If you get a solution let me know, and likewise i'll do the same.

thanks!
  #5  
Old 08-27-2009, 11:47 PM
two1nine's Avatar
Starting Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: NW, Indiana
Posts: 132
two1nine is on a distinguished road
Default

i have to get a new alternator which i had already planned from the confusion but it got put off a week too long...have you tried to start it with a jump if it runs and when you raise the rpms and the alternator doesnt charge the battery that may just be the prob...like right now mine wont start but when i jump it or put a fresh battery in it will crank right up
  #6  
Old 08-28-2009, 12:01 AM
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
diazsinger is on a distinguished road
Default

I've tried 2 batterys i know are good, tried jumping it.

so far i've replaced in the last year
starter
water pump
coil
cap
plugs wires
fuel pump
filter
checked timing

i think it may be fpr or the injectors...but i don't want to buy anything i don't absolutely need.

I'm hoping my local shop will be like "oh here it was just a 20.00 sensor, she runs like a kitten now"

sorry too much starting fluid today.

Last edited by diazsinger; 08-28-2009 at 12:02 AM. Reason: fergot a werd
  #7  
Old 08-30-2009, 01:05 AM
two1nine's Avatar
Starting Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: NW, Indiana
Posts: 132
two1nine is on a distinguished road
Default

>>> Update- Problem solved...any luck diaz
  #8  
Old 08-30-2009, 08:41 AM
swartlkk's Avatar
Administrator
 
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 40,514
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by two1nine View Post
>>> Update- Problem solved...any luck diaz
What solved the problem?
  #9  
Old 08-30-2009, 11:32 AM
two1nine's Avatar
Starting Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: NW, Indiana
Posts: 132
two1nine is on a distinguished road
Default

The alternator
  #10  
Old 08-30-2009, 11:39 AM
rriddle3's Avatar
Administrator
 
Join Date: Dec 2006
Location: Fort Worth,Texas
Posts: 6,227
rriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by rriddle3 View Post
Have you had the battery and alternator tested?
Yep, what I suspected.
 
 
Closed Thread

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Fallen Jimmy, RIP Toby Hanson General Chat 8 07-25-2015 02:20 AM
Bug Out Blazer 95offroadhopeful Off Roading 40 11-04-2012 09:59 PM
parts may have fallen off jeromjenkins Steering, Suspension & Drivetrain 1 02-18-2012 11:15 AM
Victim of bad taste... oktain The Lounge 16 01-21-2010 07:26 PM
Another victim of Blazer ball joints LoLoS10Blazer87 Suspension Tech 10 09-19-2008 08:43 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 03:43 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.