Engine & Transmission Post your Engine and Transmission related problems here.
Sponsored by:
Sponsored by:

Transmission codes P0740,P0785, P1860

  #1  
Old 03-08-2016, 10:54 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
2000blazer00 is on a distinguished road
Lightbulb Transmission codes P0740,P0785, P1860

Ok so I was driving down the highway about 65 mph with cruse control on and out of nowhere my engine started revving up to red line. So I hit the break to kick it out of cruse and everything was running fine until a mile down the road I lost all guage functions. The truck was now in limp mode(stuck into 3rd gear) I had no power didn't know what was wrong I turn around and drive home(about 10 mins away!) I get home and I find wires from my ECM half way burned apart. I take a code reader and check the codes:

P0740-TCC CIRCUT MALFUNCTION
P0785-SHIFT CIL. MALFUNCTION
P1860-MANUFACTURE CONTROL TRANSMISSION

Things Iv Done To try to fix the problem
1.I repair the burnt up wires by soldering them and using marine grade shrink wrap.
2. Checked all of the fused with a multimeter.
3. Replaced the ignition switch.
4. Fixed the cause of the burnt up wires.(hose from the exhaust manifold to the air injection pump)

I swear this has to be an easy fix. What could it be has anyone else seen this problem. It seems like every step i take forward im moving 3 steps back.
 
  #2  
Old 03-08-2016, 10:55 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
2000blazer00 is on a distinguished road
Default

Oh and the transmission in the vehicle was rebuilt about a month ago!
 
  #3  
Old 04-23-2016, 09:01 PM
MrJP's Avatar
Starting Member
Join Date: Aug 2008
Location: Ala Freakin Bama
Posts: 193
MrJP is an unknown quantity at this point
Default

If you threw a PO740, I'd take it back to who ever rebuilt it. That's an internal issue of the valve body.
 
  #4  
Old 04-24-2016, 10:43 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
2000blazer00 is on a distinguished road
Default

MrJP we have figured out the problem after weeks of trial ans error we found that it was our guage cluster that was causing all of the trouble! The guage cluster wasnt throwing power to the transmission causing it to throw the P0740 code. Thanks for the insight it actually helped us diagnose the problem My Blazer now drives like a champion no issues!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jeklund
Engine & Transmission
9
02-13-2018 04:27 PM
zlathim
Engine & Transmission
10
02-13-2018 04:22 PM
eak435s
Engine & Transmission
1
03-20-2012 09:11 PM
wakeboarder3780
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
17
06-15-2009 10:03 AM
loppy crimp
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
6
10-13-2008 04:17 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission codes P0740,P0785, P1860


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.