Full Size K5 (1969-1991) GMT415 (1992-1994) Tech Discuss any and all full size K5 general tech topics here.

87 K5 TBI running issue

  #1  
Old 12-11-2015, 06:55 PM
Starting Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
redbeard37 is on a distinguished road
Default 87 K5 TBI running issue

I recently got a 1987 K5 with a 350 TBI. It was running ok but had an intermittent problem of having no power on acceleration. After checking timing and seeing it was off I reset it to spec and also installed a new fuel pump. The truck ran great cold which it never has but once it got warmed up it started missing and had no power. Any suggestions?
 
  #2  
Old 12-12-2015, 10:56 AM
abig84's Avatar
BF Veteran
Join Date: Aug 2009
Location: munster indiana
Posts: 3,426
abig84 will become famous soon enoughabig84 will become famous soon enough
Default

i dont know if this truck is too old to have this issue. but have ran into this problem with 90-91 chevy tbi engines, probably the same thing. anyways the temp sensors would go bad and get stuck at like -35 degrees. so it makes the vehicle run rich as it thinks its freezing outside. unless you have a scanner to check that dont really know how to diagnose it.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
deathman
Full Size K5 (1969-1991) GMT415 (1992-1994) Tech
3
08-14-2011 11:25 PM
maverik78
Performance & Brainstorming
9
04-11-2010 10:05 PM
90rusty
New Member Area
1
10-17-2009 07:53 AM
jannes_z-28
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
4
09-04-2009 11:58 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 87 K5 TBI running issue


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.