Full Size K5 (1969-1991) GMT415 (1992-1994) Tech Discuss any and all full size K5 general tech topics here.

Gauges arn't working!

  #1  
Old 06-28-2010, 01:41 PM
Beginning Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2010
Location: Round Rock Tx
Posts: 23
K5countryboy is on a distinguished road
Default Gauges arn't working!

I just did a engine swap, and none of my gauges aren't working. Battery gauge, water temp, gas gauge, and i cant find the wire for my oil selonid. any help of wire diagram or pics of the wires would be great. And yes my water temp wire is hooked up.
 
  #2  
Old 06-28-2010, 02:31 PM
swartlkk's Avatar
Administrator
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 40,803
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Default

What are you driving?

Have you checked the 'gauges' fuse?
 
  #3  
Old 06-28-2010, 04:04 PM
Beginning Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2010
Location: Round Rock Tx
Posts: 23
K5countryboy is on a distinguished road
Default

1986 k5 blazer w/ a 350 out of a 79 k5 just swapped out last week everything is connected like it should be. none of my gauges are working and i cant find the oil solenoid wire
 
  #4  
Old 06-28-2010, 04:49 PM
swartlkk's Avatar
Administrator
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 40,803
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Default

You really should check your fuses. The gage/idle fuse (20A) drives pretty much the whole cluster.

As far as the oil pressure sending unit wire, it should come out of the wiring harness that crosses over the top of the engine mounted to the firewall. It should drop down to the sending unit which is located on the back of the engine between the distributor & the brake booster.
 
  #5  
Old 06-29-2010, 01:20 PM
Beginning Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2010
Location: Round Rock Tx
Posts: 23
K5countryboy is on a distinguished road
Default

I cant figure out which wire it is. I have a lot of extra wires hanging cause i did just a basic swap. I took out the ac, cruise control, and smog pump.
 
  #6  
Old 06-29-2010, 01:34 PM
Beginning Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2010
Location: Round Rock Tx
Posts: 23
K5countryboy is on a distinguished road
Default

Ok, The fuse was blown. I put another one in and it blew immediately. Bad ground maybe, or what?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Lighting & Electrical
0
03-20-2014 10:26 PM
frostblazer
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
1
06-15-2010 10:25 PM
azari215
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
3
02-12-2009 09:31 PM
pndurbin
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
2
01-15-2008 10:18 AM
weston
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
4
11-28-2006 12:28 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Gauges arn't working!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.