Go Back   Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > Engine & Transmission
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Blazer Forum!
Welcome to Blazer Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Blazer Forum today!


Closed Thread
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-12-2010, 06:10 PM
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
brianroark is on a distinguished road
Default 2001 Blazer 4.3 Fuel Pressure Drop at Fuel Filter

Working on a friends car, wont start, 60psi of fuel pressure when pump is running (key on for 2 seconds or relay bypass) as soon as the pump stop running pressure drops to 0 and does not hold.

Truck wont start. I want to find the cheapest route possible.

Checked pressure at fuel filter in the middle of the truck and pressure doesnt hold there either which makes me believe leak is behind filter at tank.

I've done some reading and read that aftermarket setups are bad. is this true?

what do i need exactly. I read it is the check valve. is that part of the sending unit??? or is it inside the actual pump itself.

Last edited by brianroark; 04-12-2010 at 06:13 PM.
  #2  
Old 06-25-2010, 10:41 AM
Beginning Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
dave2800 is on a distinguished road
Default

I have been having the same problem for quite some time now. The only way I could get it to start was using either and once it started it ran fine. I changed the fuel pressure regulator and still the same problem. Just recently I had to change the intake gaskets because they were leaking water. I still have the fuel pressure problems but now it will start on fuel after 4 or 5 attempts.

I get 60 psi when the pump starts and as soon as it stops fuel pressure goes to zero. I am wondering if it isn't the Fuel Tank Pressure Sensor. I have a used pump here and I am going to try that and I will update once I find out.
  #3  
Old 06-25-2010, 11:12 AM
rriddle3's Avatar
Administrator
2013 Cadillac ATS
 
Join Date: Dec 2006
Location: Fort Worth,Texas
Posts: 5,863
rriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond reputerriddle3 has a reputation beyond repute
Default

Have either of you worked through all the steps outlined in this post?
96+ Fuel System Diagnosis
  #4  
Old 06-25-2010, 03:14 PM
Beginning Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
dave2800 is on a distinguished road
Default

Mine is a 2001 4.3 and I just finished changing the fuel pump. Problem solved. I now have 64psi when I turn the key on and after about 2 seconds it drops to about 58psi. Once it starts I have about 54psi.
Old 06-25-2010, 03:14 PM
 
 
 
Closed Thread

Tags
2001, 2002, 43, blazer, chevy, drop, drops, filter, fuel, hold, located, presser, pressure, pump, start


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 10:19 AM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.