Audio/Video Electronics Wired up? If you have some sort of A/V modification let's hear about it here. Discussion of stock electrical problems should be done in the 'Lighting & Electrical' section.

New radio lost outside temperature unit while on

  #1  
Old 10-10-2015, 07:45 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2015
Posts: 3
Zipline27 is on a distinguished road
Default New radio lost outside temperature unit while on

I bought a new CD player for my 2001 Chevy blazer and got all the plugs for it. When I turn on the CD player my outside temperature gauge goes off. I took the CD player back out and put the stock one back in and it works like normal again. Stock radio has second plug to it that didn't connect to new CD player. How can I get everything to work with the new CD player in?
 
  #2  
Old 10-12-2015, 07:38 AM
altoncustomtech's Avatar
Senior Member
Join Date: Oct 2010
Location: Monroe City, IN
Posts: 932
altoncustomtech will become famous soon enough
Default

Sounds like something has to be wired incorrectly. I'm glad to hear you picked up the harness adapter to get the aftermarket unit connected to your truck. Try it at night and see if perhaps the dash and the compass/temp display are being dimmed way down. There's a possibility you have the dimming circuit (typically orange or orange/white wire in the harness adapter) wired incorrectly or it doesn't like the dimming circuitry in the HU.

If that's not the case then there's likely a power or ground wire that's hooked up to the wrong thing and causing an issue. I've installed countless aftermarket headunits into vehicles over the years and aside from a wiring diagram labeling a wire incorrectly on a couple of oddball foreign cars there's never been an issue with them affecting the other factory instrumentation. Just look a little closer, you'll probably find just one wire that isn't connected to the right thing, it's easy to do.
 
  #3  
Old 10-19-2015, 01:48 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2015
Posts: 3
Zipline27 is on a distinguished road
Default

I checked and all the wires and they are connected right
I also cleaned and replaced the ends of 6 grounds on the front frame still didn't work. I put the factory CD player back in got everything back except for my horn.
 
  #4  
Old 10-19-2015, 01:50 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2015
Posts: 3
Zipline27 is on a distinguished road
Default

Also I noticed a plug on my truck that goes to the factory unit but doesn't go to my new unit wondering what it is for.???
 
  #5  
Old 10-27-2015, 08:16 AM
dharvey4651's Avatar
New Member
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas
Posts: 52
dharvey4651 is on a distinguished road
Default

Originally Posted by Zipline27 View Post
Also I noticed a plug on my truck that goes to the factory unit but doesn't go to my new unit wondering what it is for.???
I believe that's for the cassette player but I could be mistaken. My cassette player and harness have been removed for years...
 
  #6  
Old 11-06-2015, 09:36 AM
Moderator
Join Date: Oct 2014
Location: North Central Indiana
Posts: 2,300
LesMyer is on a distinguished road
Default

Originally Posted by Zipline27 View Post
I checked and all the wires and they are connected right
I also cleaned and replaced the ends of 6 grounds on the front frame still didn't work. I put the factory CD player back in got everything back except for my horn.

Do you know what each wire in the factory harness does? Do you know what each wire going into the new CD player does? Obviously not as you asked about the extra plug.

Seems to me altoncustomtech nailed it when he said you've got it wired wrong. Until you come to grips with that, there is no way to help you. Nothing special about a 2001 Blazer stereo install.
 

Last edited by LesMyer; 11-06-2015 at 09:39 AM.
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
blazerxtreem
Lighting & Electrical
10
07-12-2013 08:06 PM
Jwill732
Audio/Video Electronics
4
06-03-2012 01:50 PM
dennday67
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
4
04-10-2011 01:58 PM
khalid_20879
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
2
05-12-2006 03:57 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: New radio lost outside temperature unit while on


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.