Engine & Internal Chat about beefing up your Blazer's engine insides here.

Need some help to an old problem on more than one Blazer

  #1  
Old 06-18-2012, 10:42 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Eden Valley, MN
Posts: 94
May One is on a distinguished road
Default Need some help to an old problem on more than one Blazer

It all started with my moms 94 Blazer with a 4.3 and over 240,000 miles (not sure the digital dash stopped working). She used it on her mail route for 4 years and then the problems started. It started using coolant but had no leaks. Eventually it got worse to the point where it misfired and used a quarter tank of gas to travel 5 miles. Now my mom has a 99 with a 4.3 4x4 around 230,000 miles and counting, and she uses it for the same mail route. Her truck overheated last week and the bottom hose blew off the radiator. Its back together and her mechanic said its using coolant but theres no leaks. So the question is, whats causing it?

Any input would be helpful, thanks guys
 
  #2  
Old 06-19-2012, 07:07 AM
warthogdriver's Avatar
BF Veteran
Join Date: Aug 2009
Location: Bay City, Michigan
Posts: 2,785
warthogdriver is a jewel in the roughwarthogdriver is a jewel in the roughwarthogdriver is a jewel in the roughwarthogdriver is a jewel in the rough
Default

My first thought would be to check oil for cross contamination with coolant.
check plugs.
Did they pressure check the coolant system?
Search for lower intake manifold gasket....known issue on these rides.
If coolant is missing and its not showing up externally around the engine then it has to be going into the engine somewhere.
 
  #3  
Old 06-20-2012, 03:27 AM
New Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Location: Eden Valley, MN
Posts: 94
May One is on a distinguished road
Default

I have checked the oil (nothing but oil in it), Ill suggest the pressure check and Im not sure how to check the gaskets, as sad as that statement is,lol. I will have to check the plugs when I get around to it for her. Thanks for the suggestions, Ill keep you posted but itll take a while, just a heads up...
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
shotnva777
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
29
08-18-2011 12:38 PM
sandman2601
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
4
06-18-2011 12:31 PM
fallen4her02
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
2
04-24-2011 09:37 AM
burgbum
Engine & Transmission
4
12-13-2007 09:33 PM
CashSax
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
1
02-03-2007 06:07 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Need some help to an old problem on more than one Blazer


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.