General Chat Chat about all things Blazer (and related vehicles). Off-topic stuff should be in the lounge, and all mechanical problems should be posted in the proper forum.

2002 zr-2 Windshield Wiper Problem

  #1  
Old 11-26-2018, 12:24 AM
New Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 2
Kona1611 is on a distinguished road
Default 2002 zr-2 Windshield Wiper Problem

I have a 2002 S-10 Blazer ZR-2. I just put in a new front wiper motor and had to remove the linkage to replace the attachment from the linkage to the motor. In doing this the wipers are no longer stopping or wiping in the ccorrect pattern. How do I adjust where the wipers start and stop? I have tried to fix the problem by moving the wiper arms on there posts but that does not seem to fix the problem. Has anyone dealt with this and knows how to fix this issue. Please let me know what I am doing incorrectly. Thank you.
 
  #2  
Old 11-30-2018, 03:52 AM
Beginning Member
Join Date: Nov 2018
Location: Trondheim. Norway
Posts: 11
Thebard is on a distinguished road
Default

Hi, Was the motor in start position when you attached the linkage to the motor. It's probably not the same lengths on the link arms, so you can not only move the wiper arms.
 
  #3  
Old 11-30-2018, 06:11 PM
blazen_red_4x4's Avatar
Super Member
Join Date: Apr 2014
Location: Lake City, Florida
Posts: 1,356
blazen_red_4x4 is on a distinguished road
Default

I oversimplified the answer... disregard this reply...
 

Last edited by blazen_red_4x4; 11-30-2018 at 06:19 PM.
  #4  
Old 12-01-2018, 07:46 AM
New Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2016
Posts: 2
Kona1611 is on a distinguished road
Default

I figured out what to do. I loosened the nurls where the wiper arms attach so I could move the linkage around easily. then I loosened the nut that holds the pivot arm on the wiper motor and took that arm off and then but it back on in an adjusted position so that the arm was horizonal and facing toward the passenger side of my Blazer. Then I just tighened everything back up. Put the wiper arms back on and placed them so they were both on the lower part of the windsheild and then bolted them down. Now my wipers work great and begin and end where they are supposed to. Thank you for your comments. I hope whoever may be going through this will find my solution helpful. Happy Holidays everyone.
 
  #5  
Old 12-01-2018, 08:02 AM
Beginning Member
Join Date: Nov 2018
Location: Trondheim. Norway
Posts: 11
Thebard is on a distinguished road
Default

:-) that's great. Happy Holidays from Norway..
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ryanarmstrong
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
2
05-10-2010 10:46 PM
Brian J. Lesko
General Tech Help
2
11-27-2006 11:58 AM
psyco1887
General Tech Help
6
02-27-2006 02:55 AM
Walleye
General Tech Help
1
02-23-2006 11:42 AM
tdannar
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
4
08-24-2005 08:11 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2002 zr-2 Windshield Wiper Problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.