General Chat Chat about all things Blazer (and related vehicles). Off-topic stuff should be in the lounge, and all mechanical problems should be posted in the proper forum.

Fuel pump problem help

  #1  
Old 05-17-2019, 02:51 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 5
Myispheres is on a distinguished road
Default Fuel pump problem help

I put new fuel in 1999 blazer old sensor been put in it the wires codes orange /black to black /white purple to purple black to black Gray to Gray took another fuse swapped it out for the same number fuse in the box when I went to turn on the key gas gauge went to full then it went to empty on the gauge its rolls over no pressure
This was before i put new pump in this is what happened I was driving down the road the car just shut down like it ran out of gas got it home no pressure
 

Last edited by Myispheres; 05-17-2019 at 03:18 PM.
  #2  
Old 05-17-2019, 04:49 PM
cleburne red's Avatar
BF Veteran
Join Date: Sep 2011
Location: Texas
Posts: 2,107
cleburne red will become famous soon enough
Default

Umm... What is your question
 
  #3  
Old 05-17-2019, 05:13 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 5
Myispheres is on a distinguished road
Default

No power to pump swapped out fuse the same no under the hood still no power and I turn the key on the fuel gauge went from full to empty
 
  #4  
Old 05-17-2019, 07:13 PM
cleburne red's Avatar
BF Veteran
Join Date: Sep 2011
Location: Texas
Posts: 2,107
cleburne red will become famous soon enough
Default

You got power at the fuel pump relay?
 
  #5  
Old 05-18-2019, 11:36 AM
New Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 5
Myispheres is on a distinguished road
Default

No power at relay hmm you it's the computer because the shut right down quick when I was driving it a friend said it was the pump went bad so I changed it here it could be the computer all this time
 
  #6  
Old Yesterday, 03:46 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 5
Myispheres is on a distinguished road
Default

Ok tested the Gray on the wire harness still no power test light works I did hook it up to the ground bolt on the fuse box under hood from some reason I touched metal on the car the red light lite up did this with the key off any reason why it lite up and is it the computer dead why no power q
 
  #7  
Old Yesterday, 04:09 PM
cleburne red's Avatar
BF Veteran
Join Date: Sep 2011
Location: Texas
Posts: 2,107
cleburne red will become famous soon enough
Default

Were you measuring voltage at the plug while someone turned the key?

When you turn the key, the fuel pump is only energized for like two seconds. Once the engine starts, it's energized. But just turning the key on, and then crawling down under there, isn't not gonna show voltage
 
  #8  
Old Yesterday, 09:03 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 5
Myispheres is on a distinguished road
Default

Yup did all that found two broke wires were someone before me splice two wires together with a wire connector things and broke off the black and gray that's why no power to the pump connector problems should be solved
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
TheSaint
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
9
05-22-2017 09:36 AM
BouncingRadical
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
14
11-27-2015 12:30 AM
upblazer95
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
4
03-08-2009 07:15 PM
Lckyctch
Engine & Transmission
5
12-30-2007 05:38 PM
mytruck2
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
11
12-13-2006 04:50 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Fuel pump problem help


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.