General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

transmission and fuse

 
 
 
 
  #1  
Old 09-12-2006, 12:41 AM
Thread Starter
Join Date: Aug 2006
Location:
Posts: 41
mscott03 is an unknown quantity at this point
Default transmission and fuse

I posted someone about this a little bit back but still don't know what to do. The square that outlines the P R N D 1 2 3 is not present and someone suggested that a fuse was blown. Does anyone know where this fuse is? somewhere around the tranny? or in a wire running from the tran up to the front? Just curious to know if anyone has had any past experience with this and knows where the wiring is..
 
  #2  
Old 09-12-2006, 03:33 AM
BF Veteran
Join Date: Jun 2006
Location: Vancouver. B.C. Canada
Posts: 3,429
Chevy Lover is a jewel in the roughChevy Lover is a jewel in the roughChevy Lover is a jewel in the rough
Default RE: transmission and fuse

I think the problem is probably a faulty cluster, but I do see three fuses that power the cluster. Fuses #4, #11 and #19, all are 10amp fuses.

[IMG]local://upfiles/2910/A65ADA2C48F04FD1A365B7FF1770A432.gif[/IMG]
 
  #3  
Old 09-12-2006, 09:56 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2006
Location:
Posts: 41
mscott03 is an unknown quantity at this point
Default RE: transmission and fuse

I don't think it has anything to do with the cluster - but I'll check that too - I have a feeling it has more to do with the wiring that goes to the tranny.
 
  #4  
Old 09-12-2006, 10:51 PM
Beginning Member
Join Date: Sep 2006
Posts: 20
gserve is an unknown quantity at this point
Default RE: transmission and fuse

Is it a 4 wheel drive? I have a 2000 with the 4 button transfer case. I was troubleshooting a 4 wheel drive problem and I pulled the 4 wheel drive fuse #15 on the inside fuse panel. In doing so the 4 lights on the buttons went out but I noticed when I shifted the tranny with the fuse removed that the box around the PRND12 was not lit when this fuse was pulled. This was a 10A fuse.
 
  #5  
Old 09-14-2006, 02:33 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2006
Location:
Posts: 41
mscott03 is an unknown quantity at this point
Default RE: transmission and fuse

I checked that and the fuse was fine. The other thing is I can put it into 4WD and it engages, so that cant be it.
 
  #6  
Old 09-15-2006, 01:33 AM
BF Veteran
Join Date: Jun 2006
Location: Vancouver. B.C. Canada
Posts: 3,429
Chevy Lover is a jewel in the roughChevy Lover is a jewel in the roughChevy Lover is a jewel in the rough
Default RE: transmission and fuse

Did you check all the fuses, including the ones I mentioned?
I really don't think it has anything to do with the trans.
 
  #7  
Old 09-16-2006, 04:36 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2006
Location:
Posts: 41
mscott03 is an unknown quantity at this point
Default RE: transmission and fuse

I did check all the fuses. I dont think its the trans either - I just think that theres gotta be a fuse or some electrical short with the connection that goes to the transmission..
 
 
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Joann
Lighting & Electrical
0
10-14-2013 10:33 AM
AustinBlazer
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
6
06-04-2013 10:35 AM
patitur77
Lighting & Electrical
0
08-04-2012 11:35 AM
wallacereid
Engine & Transmission
4
01-09-2012 12:34 PM
champ186dc
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
11
01-09-2010 10:34 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: transmission and fuse


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.