Notices
The Lounge For casual talk about things unrelated to Blazers (ie. Off-Topic).

Sierra 1500 60 psi at cold idle

  #1  
Old 05-29-2019, 07:24 PM
alldo04's Avatar
Starting Member
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 0
alldo04 is on a distinguished road
Default Sierra 1500 60 psi at cold idle

Hello everyone, I'm new in this site and am looking for some feedback.

I just had the oil pump replaced in my truck because the original want pumping enough pressure, thus had some lifter noise. I had a melling high volume oil pump installed given to it that it has over 215k miles.

I noticed that it is running on 60 psi at cold idle, is it normal for this kind of pump? Also, I couldn't run it on the highway to get the oil up to operating temperature because the license plate sticker is expired.

This is why I'm recurring to you guys, all feedback is greatly appreciated.

PS. Oil and oil filter are new, I used 10w-30 on it.
 
  #2  
Old 05-30-2019, 11:34 AM
Junior Member
Join Date: Jul 2013
Posts: 416
Tom A is on a distinguished road
Default

Yes, perfectly normal.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Gale
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
1
02-06-2012 10:16 PM
wollefdoog
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
4
10-27-2011 11:13 PM
cr8390
The Lounge
1
08-21-2010 09:35 PM
94NDTA
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
8
03-10-2008 04:20 PM
1slowblazer
Street N Strip
34
10-11-2007 06:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Sierra 1500 60 psi at cold idle


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.