Off Roading Got a story about taking your Blazer off the paved roads? This is your section!

4x4

  #1  
Old 11-28-2009, 06:50 PM
Starting Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Myrtle Beach
Posts: 226
Dbrown843 is on a distinguished road
Default 4x4

I was out mudding today and got stuck, and when i mean stuck, i mean up to my doors in mud.
i dont have pictures of me in it, but i have a picture of the aftermath of the rut. pictures of my truck soon to be on here.


its the ruts toward the back of the picture.

But, thats not the point of this.
my 4x4 wouldn't lock in Neutral,
hence the reason i got stuck

i get unstuck and pulled out by my friends hummer,
and i put my car in park, and try it one more time to 4x4.
in park it works, but not neutral.
Whats up with that?????
anyone else have this issue?

Thanks,
Dan
 
  #2  
Old 11-28-2009, 06:52 PM
ABN31B's Avatar
BF Veteran
Join Date: Jan 2009
Location: JBLM Washington
Posts: 3,538
ABN31B is on a distinguished road
Default

i think i have the same deal. park for 4 lo. i would have to check though... maybe it's neutral
 
  #3  
Old 11-28-2009, 09:54 PM
New Member
Join Date: May 2009
Location: buffalo, ny
Posts: 55
toaks1 is on a distinguished road
Default

Originally Posted by Dbrown843 View Post
I was out mudding today and got stuck, and when i mean stuck, i mean up to my doors in mud.
i dont have pictures of me in it, but i have a picture of the aftermath of the rut. pictures of my truck soon to be on here.


its the ruts toward the back of the picture.

But, thats not the point of this.
my 4x4 wouldn't lock in Neutral,
hence the reason i got stuck

i get unstuck and pulled out by my friends hummer,
and i put my car in park, and try it one more time to 4x4.
in park it works, but not neutral.
Whats up with that?????
anyone else have this issue?

Thanks,
Dan
Does 4lo light just flash when in neutral? Can you hear/feel the t-case actuator shifting?

if so just shift into drive after u hear the actuator switch, it will lock into 4lo and the light will stay lit solid. The light on mine flashes when in neutral but not when in park similar to yours. I do this all the time and never had a problem, u just need to wait until you hear/feel the t-case shift before putting it in drive.
 
  #4  
Old 11-29-2009, 02:18 AM
degaine_designs's Avatar
Starting Member
Join Date: Jul 2009
Location: Palm Springs, CA/ New Jersey, USA
Posts: 161
degaine_designs is on a distinguished road
Default

This makes me want to go off-roading. I've been itchin' to go off-roading since I got the Jimmy a few months ago. I don't know anyone else around me that goes and I don't have any lift and I have radials. Not a good combo for off-roading. :/
 
  #5  
Old 11-29-2009, 07:35 AM
Sisk's Avatar
BF Veteran
Join Date: May 2009
Location: Halifax, NS, Canada
Posts: 4,793
Sisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant futureSisk has a brilliant future
Default

Not sure why, but no pics will load for me...
I opened it in a new tab and it loaded, but it wouldn't load in the thread. Looks like a hell of a rut lol. Wish I could have seen your truck in there. Post up pics of the aftermath of your truck!!
 
  #6  
Old 11-29-2009, 08:43 AM
Starting Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Myrtle Beach
Posts: 226
Dbrown843 is on a distinguished road
Default

Originally Posted by toaks1 View Post
Does 4lo light just flash when in neutral? Can you hear/feel the t-case actuator shifting?

if so just shift into drive after u hear the actuator switch, it will lock into 4lo and the light will stay lit solid. The light on mine flashes when in neutral but not when in park similar to yours. I do this all the time and never had a problem, u just need to wait until you hear/feel the t-case shift before putting it in drive.
Nah it will say its in 4wd with the lights, but it wont actually shift.
but as soon as i put it in park and try it, it goes right away.

Originally Posted by Sisk View Post
Not sure why, but no pics will load for me...
I opened it in a new tab and it loaded, but it wouldn't load in the thread. Looks like a hell of a rut lol. Wish I could have seen your truck in there. Post up pics of the aftermath of your truck!!
ahhh im trying, my friend still has yet to upload them off his phone.
i wish i could of gotten one of me in the rut
 
  #7  
Old 11-29-2009, 09:11 AM
96Blazernut's Avatar
Junior Member
Join Date: Jan 2009
Location: Keene NH
Posts: 477
96Blazernut is an unknown quantity at this point
Default

And this my friends is why a digital camera is a required part of your off road gear! It won't help you get unstuck but it will give your friends something to laugh at when you get home.

Nice Mudhole!

Hope you get it fixed. Mine won't go into 4Lo in drive, I have to shift to neutral, then it goes right in. On my Sonoma I have to put it in neutral and push the clutch all the way in.
 

Last edited by 96Blazernut; 11-29-2009 at 09:19 AM.
  #8  
Old 11-29-2009, 09:58 PM
Starting Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Myrtle Beach
Posts: 226
Dbrown843 is on a distinguished road
Default

Originally Posted by 96Blazernut View Post
And this my friends is why a digital camera is a required part of your off road gear! It won't help you get unstuck but it will give your friends something to laugh at when you get home.

Nice Mudhole!

Hope you get it fixed. Mine won't go into 4Lo in drive, I have to shift to neutral, then it goes right in. On my Sonoma I have to put it in neutral and push the clutch all the way in.

haha the only digital camera i have is a 900 dollar camera. that aint coming near the trail!

and yeah its working fine as long as i put it in park now. just sucks i cant use it in Neutral
 
  #9  
Old 11-29-2009, 10:03 PM
Starting Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Myrtle Beach
Posts: 226
Dbrown843 is on a distinguished road
Default

atttt lastttt the pictures are up.
sorry for the bad quality.
but here they are..
and yes, there is no black


My Mirror and passanger side




 
  #10  
Old 11-29-2009, 10:13 PM
96Blazernut's Avatar
Junior Member
Join Date: Jan 2009
Location: Keene NH
Posts: 477
96Blazernut is an unknown quantity at this point
Default

Gotta love those mud colored paint jobs!!!!
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 4x4


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.