Audio/Video Electronics Wired up? If you have some sort of A/V modification let's hear about it here. Discussion of stock electrical problems should be done in the 'Lighting & Electrical' section.

Help!!! 98 blazer ls stereo swap

  #1  
Old 11-19-2018, 09:42 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Posts: 2
Reno Young is on a distinguished road
Default Help!!! 98 blazer ls stereo swap

Ok so I have recently pulled out the old Delco stereo that was stock with my blazer, I'm an idiot so I just cut the wires instead of buying the adapter lol found the wire color codes online got everything booked up and seems to work except my rear speakers. I tripple checked and they are hooked up, but I notice there is only wires listed for 4 speakers... I have six. The front 4 seem to work fine but no sound outta the rear.. Am I missing something? Thanks in advance!
 
  #2  
Old 11-19-2018, 10:17 PM
GreenBlazer2002's Avatar
Senior Member
Join Date: Oct 2016
Location: Thomson, Ga.
Posts: 508
GreenBlazer2002 is on a distinguished road
Default

Originally Posted by Reno Young View Post
Ok so I have recently pulled out the old Delco stereo that was stock with my blazer, I'm an idiot so I just cut the wires instead of buying the adapter lol found the wire color codes online got everything booked up and seems to work except my rear speakers. I tripple checked and they are hooked up, but I notice there is only wires listed for 4 speakers... I have six. The front 4 seem to work fine but no sound outta the rear.. Am I missing something? Thanks in advance!
Most likely you have connected the rear channel to the door speakers and the front channel to the dash. Front channel is for doors and dash. What happens when you fade front to rear on the head unit? If it phases from dash to doors then that's the case.
 
  #3  
Old 11-22-2018, 02:49 PM
New Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2018
Posts: 2
Reno Young is on a distinguished road
Default Ugh...

So I did some further testing and everything according to the color sheet is correct. Everything except the speakers in the back are working fine. I've hooked them up tried the 9v test and nothing, no sound at all. Could they be blown and totally silent? I've never experienced this. Also I have a dimmer wire buy according to this crappy deck there's no place to connect it.... Any ideas?
 
  #4  
Old 11-23-2018, 11:46 AM
Super Member
Join Date: Nov 2016
Location: Ontario canada
Posts: 1,446
DonL is on a distinguished road
Default

Not sure about the dimmer. But if the rear speakers are gone then there is a chance they wont make a sound. I've had that happen. Lost both rear and the drivers door go silent. Swapped with Bose speakers all the way and they work great. 20$ on amazon
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
2002blazer17
Audio/Video Electronics
1
07-02-2011 08:26 PM
Sask90
Audio/Video Electronics
0
02-25-2011 06:26 PM
matt231985
Audio/Video Electronics
7
09-22-2009 10:38 AM
Newkidontheblock
Audio/Video Electronics
3
01-02-2009 10:22 PM
Spyderone
Audio/Video Electronics
1
10-16-2008 03:21 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help!!! 98 blazer ls stereo swap


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.