Full Size K5 (1969-1991) GMT415 (1992-1994) Tech Discuss any and all full size K5 general tech topics here.

Lack of power when warm

  #1  
Old 06-29-2009, 04:35 AM
Thread Starter
Join Date: Sep 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 5
NorCalK5 is an unknown quantity at this point
Default Lack of power when warm

i have a 90 blazer 350 tbi. Recently replaced Rotor cap, wire, plugs. There is a signficant lose of power when engine reaches operating temp. Also may or may not be related there is, i dont want to say knocking but a similar sound coming from drive side head. Now i check all the pushrods and they are good. Just looking for some input.
 
  #2  
Old 06-29-2009, 07:28 PM
swartlkk's Avatar
Administrator
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 40,795
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Default

Have you checked the codes? If not, check out Troublecodes.net for the method.
 
  #3  
Old 06-29-2009, 08:37 PM
Thread Starter
Join Date: Sep 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 5
NorCalK5 is an unknown quantity at this point
Default

Just checked th codes only thing im getting is code 12, now on troublecodes.net there isnt a code 12 for the 89-90 5.7 vin 7 tbi obd. what to do now?
 
  #4  
Old 06-29-2009, 08:41 PM
swartlkk's Avatar
Administrator
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 40,795
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Default

Code 12 just means that it is finished giving codes. If your check engine light is on, but you are not getting any codes out of it... That sucks.

The fact that it takes the vehicle warming up for a bit for the problem to occur means that there is likely a sensor problem that is affecting the performance once it enters closed loop operation.

If you drive until it starts acting up, then turn the truck off and restart it, does the problem go away for a bit?

It is possible that an O2 sensor has started to fail. The O2 sensors really are not used during open loop operation, but would definitely cause problems if it is not feeding the proper exhaust O2 content to the ECU once in closed loop operation.
 
  #5  
Old 06-29-2009, 09:06 PM
Thread Starter
Join Date: Sep 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 5
NorCalK5 is an unknown quantity at this point
Default

My check engine light is not on.

The problems continues even if i shut off truck and start it back up.

It is possible the o2 senor is fouled i removed it for a couple days while making a new exhaust system.

Now as far as the Noise coming engine, its like a Ticking that continues thru all range of RPMs.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
a68cudas
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
7
11-11-2009 06:42 PM
juan8w1
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
1
11-16-2008 05:36 PM
xekushion
Engine & Transmission
1
08-18-2008 06:21 PM
Easy 8
Engine & Transmission
5
07-12-2008 09:46 PM
Inferno
General Tech Help
6
10-22-2006 08:56 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Lack of power when warm


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.