4WD ENGAGES AND DISENGAGES ERRATICALLY / AC BLOWS DEFROST VENT ONLY - Blazer Forum - Chevy Blazer Forums

Go Back  Blazer Forum - Chevy Blazer Forums > Mechanical & Maintenance > General Tech Help
Reload this Page >

4WD ENGAGES AND DISENGAGES ERRATICALLY / AC BLOWS DEFROST VENT ONLY

General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

4WD ENGAGES AND DISENGAGES ERRATICALLY / AC BLOWS DEFROST VENT ONLY

 
 
 
 
  #1  
Old 11-26-2006, 01:57 AM
Thread Starter
Join Date: Dec 2005
Posts: 1
kammino is an unknown quantity at this point
Default 4WD ENGAGES AND DISENGAGES ERRATICALLY / AC BLOWS DEFROST VENT ONLY

I HAVE A 1995 4 DOOR 4WD BLAZER AND THE 4WD BEGAN TO DISENGAGE AND ENGAGE ERRATICALLY WHEN I TRY TO USE IT. ALSO THE AIR CONDITIONING STARTED TO WORK STRANGE AT THE SAME TIME. IT BLOWS MOST OF THE TIME THRU THE DEFROST VENTS AND AFTER A FEWS MINUTES IT STOPS COOLING(THE CLUTCH IN THE AIR COMPRESSOR DISENGAGES) I THOUGHT IT WAS A RELAY AND REPLACED ALL THREE OF THEM BUT IT DIDN'T FIX IT. THEN I THOUGHT IT WAS RELATED WITH VACUUM BECAUSE BOTH PROBLEMS BEGAN AT THE SAME TIME AND BOTH SYSTEMS USE VACUUM. I DON'T KNOW WHERE TO START CHECKING IN FIRST PLACE. I WOULD APPRECIATE ANY ADVISED ON THIS MATTER. THANKS A LOT GUYS!
 
  #2  
Old 11-26-2006, 06:05 PM
Starting Member
Join Date: Jan 2006
Location:
Posts: 197
pilgrim is an unknown quantity at this point
Default RE: 4WD ENGAGES AND DISENGAGES ERRATICALLY / AC BLOWS DEFROST VENT ONLY

If here's a vacuum reservoir (about the size of a large orange) on the underside of the hood in front of the driver, check the vacuum hose running to it. Loss of vacuum there will prevent 4WD from engaging in my 1997 Blazer - yours may be the same.
 
  #3  
Old 11-27-2006, 11:35 PM
Starting Member
Join Date: Jul 2006
Location:
Posts: 131
Aquahallic is an unknown quantity at this point
Default RE: 4WD ENGAGES AND DISENGAGES ERRATICALLY / AC BLOWS DEFROST VENT ONLY

I'd be willing to bet money you have a vacuum leak, and the reason it's kicking off the compressor is the evaporator is freezing up because there's not enough air flowing over it. Check all your hoses WELL.. hell just spend 20 bux (if that) and get all new and run 'em...



Aqua
 
 
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
hawk45
Engine & Transmission
0
12-18-2010 10:08 PM
ScottECU
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
2
04-07-2010 11:37 AM
taloka
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
5
08-17-2009 03:12 AM
peanutblaze
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
3
02-17-2008 06:07 PM
rdhack
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
8
02-09-2008 10:32 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 4WD ENGAGES AND DISENGAGES ERRATICALLY / AC BLOWS DEFROST VENT ONLY


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.