General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

trans trouble

 
 
 
 
  #1  
Old 09-01-2006, 03:46 AM
Thread Starter
Join Date: Sep 2006
Posts: 1
kevinfugate2005 is an unknown quantity at this point
Default trans trouble

i'm new at the forum but have found alot of useful info. I have a 95 blazer and the transmission wont shift out of first unless i run it up to about 3000 rpm then let it fall back to around 2000 and pat the pedal. the trouble started when i drove in overdrive it would try to shift in and out of od really fast back and fourth, i changed the filter and fluid and it did alright for about two weeks and now this started happening. Anyone who can help or that has any suggestions will be greatly appericiated.in the meantime you guys have a great site here, keep helping the chevy guys stick together
 
  #2  
Old 09-01-2006, 08:07 AM
Starting Member
Join Date: Jul 2006
Location:
Posts: 131
Aquahallic is an unknown quantity at this point
Default RE: trans trouble

I'd check out the MAP sensor seein' as how that directly affects the shifting pattern of the tranny... might need cleaned or could be leaking at the gasket on the manifold.
 
  #3  
Old 09-03-2006, 04:37 AM
BF Veteran
Join Date: May 2005
Location: Central Illinois
Posts: 3,891
Hanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond reputeHanr3 has a reputation beyond repute
Default RE: trans trouble

and if that doesn't work, I would suspect dirt in the tv valve. Unfortunately the only way to fix that is to drop the pan, and the valve body. Its doable, but not for someone who doesn't have much mechanical expierence.

Does it downshift fine?
Hows the tranny fluid level? Checking it with the engine running?
Did you put gasket sealer on the tranny pan gasket when you put it back together?
 
 
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Hurm2006
Engine & Transmission
1
02-16-2013 10:57 AM
grounded87
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
1
07-01-2011 11:22 AM
rob1621
General Chat
5
02-29-2008 08:15 PM
thevair65
Engine & Transmission
3
11-12-2007 12:01 AM
lylebig
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
8
01-30-2007 04:37 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: trans trouble


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.