General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

Transmission acting weird

 
 
 
 
  #1  
Old 11-06-2006, 08:33 PM
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location:
Posts: 40
blazermanxx is an unknown quantity at this point
Default Transmission acting weird

Alright so i have a 1995 Blazer with the 4.3 Vortec 4x4 with 125,000 miles. I was driving it the other day when i noticed that the transmission was hesitating to shift. I really noticed it when i would get on the gas really good, what seems to happen is the shifts arent firm. It goes into high revs as im on the gas and then when its sopposed to shift it seems to almost go into neutral but the revs really dont go flying up. Seems to be the weirdest thing.

I havent towed anything with it and only used the Four wheel drive once in heavy snow.

If anyone could explain some things to me, im really not too familar with these transmissions and im wondering if the trans is on its way out or if something needs to be done.

I already changed the trans fluid and filter.

Any help would be great, thanks guys!!
 
  #2  
Old 11-07-2006, 03:46 AM
Join Date: Sep 2005
Location:
Posts: 865
20Blazer00 is an unknown quantity at this point
Default RE: Transmission acting weird

Get the computer DTC's scanned to see if there are any indications as to what is happening. You might be at the beginning trans rebuild if you don't get this fixed soon.

There are some possibilities but without knowing what codes are stored it would mean going to a tranny shop for repairs.
 
  #3  
Old 11-07-2006, 10:34 PM
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location:
Posts: 40
blazermanxx is an unknown quantity at this point
Default RE: Transmission acting weird

Alright i got a code scanner in process to be run in a few days..

is there anything i can check in the mean time that might be an obvious signs that something might be wrong?
 
  #4  
Old 11-21-2006, 10:53 PM
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location:
Posts: 40
blazermanxx is an unknown quantity at this point
Default RE: Transmission acting weird

so i pulled the codes and i have no codes in the system.

Im really thinking that i have a tranny going not too happy about this

i did however buy 255/70/15 General Grabber AT2 for the truck!! so i guess its time everything goes and tranny is next.

 
  #5  
Old 11-22-2006, 01:00 AM
Join Date: Sep 2005
Location:
Posts: 865
20Blazer00 is an unknown quantity at this point
Default RE: Transmission acting weird

Check this site out:

http://www.tvmadeez.com/article/index.php

If you have the 4L60 non electronic then this link may help you...
 
 
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
THePaRaSiTE5771
Full Size K5 (1969-1991) GMT415 (1992-1994) Tech
1
09-25-2011 03:19 PM
zedartwo
The Lounge
28
01-13-2011 10:23 PM
99 Blazer 4x4
Steering, Suspension & Drivetrain
5
09-08-2007 10:34 PM
91BlazerFrfghtr
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
7
06-12-2007 06:49 PM
bfluke3
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
2
02-01-2006 11:23 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission acting weird


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.