Audio/Video Electronics Wired up? If you have some sort of A/V modification let's hear about it here. Discussion of stock electrical problems should be done in the 'Lighting & Electrical' section.

I having amp troubles

  #1  
Old 09-27-2007, 10:37 PM
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Location: dayton Oh
Posts: 62
getonerd is an unknown quantity at this point
Default I having amp troubles


I got a visonik v217sx

Each time the bass thumps and/or i turn the music up the amp goes into protection mode and then cuts out (no power or protection led )
but when i goes out use my volt meter im getting no signal from the remote wire and my power wire

well its not the amp i had a old amp laying around and it was doing the same thing
any suggestion


bad ground
bad remote
should run the remote to fuse box

but i just starting happing after replace the radio(Pioneer to a
Panasonic) do you think i just hooked up the wrong remote wire
it was working fine with the pioneer[/align]
 
  #2  
Old 09-27-2007, 11:11 PM
Administrator
Join Date: Nov 2005
Location: Zanesville oHIo
Posts: 2,931
hillbillyinOhio has disabled reputation
Default RE: I having amp troubles

try this, take a small piece of wire, strip off both ends, put one end into the remote, and the other with the 12v battery line. then if it cuts out, you either have a bad ground, the impedance from the subs is too low for the amp to handle, or the amp is bad.

if it plays fine, pull out the deck and check voltage on the remote. worse case scenario, run to the fuse panel .
 
  #3  
Old 09-28-2007, 07:20 PM
Super Member
Join Date: Mar 2007
Location: tennessee
Posts: 1,479
blznlowxtreme is an unknown quantity at this point
Default RE: I having amp troubles

mine done the same thing when i re-wired my blazer with 4-gauge, and my ground had slipped out of the connecter but was still rubbing the frame, and everytime i tried to turn it up it kicked into protect
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
JohnBarJB
Audio/Video Electronics
16
10-18-2015 10:48 AM
95blazey
Lighting & Electrical
1
07-16-2013 12:11 AM
bman22
Full Size K5 (1969-1991) GMT415 (1992-1994) Tech
14
01-14-2013 08:23 PM
mcanter23
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
2
09-05-2010 09:36 PM
tjbmxrider
Audio/Video Electronics
6
03-25-2008 06:09 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: I having amp troubles


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.