Full Size K5 (1969-1991) GMT415 (1992-1994) Tech Discuss any and all full size K5 general tech topics here.

Hesitation

  #1  
Old 10-23-2009, 11:40 AM
Straka88's Avatar
New Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2008
Location: Lakewood, WA
Posts: 53
Straka88 is an unknown quantity at this point
Default Hesitation

My 1988 Blazer is starting to hesitate when I step on the gas and I noticed the pick up and power is not like it used to be. Any ideas to what might be the cause. I'm trying to get it ready for a Elk hunting trip in Montana in November. Won't be able to make it if my Rig isn't running right. I replaced my plugs, plugs wires. pvc valve, O2 sensor, fuel filter, New intake system, Headers and exhaust system. Thanks for all and any help.
 
  #2  
Old 10-23-2009, 11:51 AM
swartlkk's Avatar
Administrator
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 40,795
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Default

It is possible that the EGR valve is not functioning correctly. It is also possible that your injectors are not putting out the correct spray pattern, affecting the efficiency of the engine.
 
  #3  
Old 10-24-2009, 11:18 AM
New Member
Join Date: Oct 2009
Posts: 8
steechfinger is on a distinguished road
Default

did you replace the fuel filter in the tank. and run some 92 with octane booster to clean out your injectors. also check for a vacume leak somewhere
 
  #4  
Old 11-07-2009, 11:22 PM
Straka88's Avatar
New Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2008
Location: Lakewood, WA
Posts: 53
Straka88 is an unknown quantity at this point
Default

I found that my distrubutor cap was not sitting corretly on the distributor and that there was some pieces broken on the distributor as well. Think it might have been the stator. Ordered a New Accel HEI distributor but have not put on yet. I'm hoping that this will fix my crappy running issues.
 
  #5  
Old 11-12-2009, 11:41 AM
Straka88's Avatar
New Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2008
Location: Lakewood, WA
Posts: 53
Straka88 is an unknown quantity at this point
Default

Well for any one that just wants to know, I installed a new distributor and my Blazer run awesome. But if its not one things its another. Heard one of my headers gasket blow out and then my engine light came on. I hope its because of my exhaust leak.
 
  #6  
Old 11-12-2009, 02:03 PM
swartlkk's Avatar
Administrator
Join Date: May 2005
Location: Waterloo, NY
Posts: 40,795
swartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond reputeswartlkk has a reputation beyond repute
Default

Sounds good on the distributor. Not so good on the header gasket though...
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
thebaf
Engine & Internal
6
05-18-2006 01:08 AM
blazergirl15
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
2
05-15-2006 12:13 AM
black19
Engine & Internal
7
02-22-2006 12:13 AM
wahhen
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
1
06-10-2005 10:56 PM
jp5162
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
3
03-01-2005 10:11 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Hesitation


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.