Notices
The Lounge For casual talk about things unrelated to Blazers (ie. Off-Topic).

Replaed Motor on My Compressor

  #1  
Old 05-23-2017, 07:22 PM
Super Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,125
mr.vls will become famous soon enough
Default Replaed Motor on My Compressor

My motor died recently on my 25 year old 4 HP Craftsman compressor. I ordered a replacement motor on Amazon but the frame mount was different than the way the Craftsman Motor was mounted. I used the inside base of an adjustable 56 frame mount to provide a base and mounting studs to bolt the motor to. I used the mounting ears and the original mounting pin. The other issue was that the electrical connection was on the opposite side of the original motor so I needed a longer cord from the switch to the motor. See Pics below of how I used the inside portion of the adjustable mount and the original mounting pin.
 
Attached Thumbnails Replaed Motor on My Compressor-p5230003.jpg   Replaed Motor on My Compressor-p5230005.jpg   Replaed Motor on My Compressor-p5240007.jpg   Replaed Motor on My Compressor-p5240008.jpg   Replaed Motor on My Compressor-p5240010.jpg  

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
LesMyer
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
36
05-04-2019 04:46 PM
gmcjimmy_94
1st Gen S-series (1983-1994) Tech
1
12-30-2010 12:37 AM
pshtr
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
0
03-10-2010 04:10 PM
rob1621
General Chat
5
02-29-2008 08:15 PM
tammikm
2nd Gen S-series (1995-2005) Tech
2
10-28-2005 12:15 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Replaed Motor on My Compressor


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.